|

Başbakan'dan 'Yeniçeri' benzetmesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Altınpark'ta halka seslendi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 9/06/2013 Pazar
Güncelleme: 20:51 - 9/06/2013 Pazar
Yeni Şafak
Başbakan'dan 'Yeniçeri' benzetmesi
Başbakan'dan 'Yeniçeri' benzetmesi
Erdoğan'ın Altınpark konuşmasından satır başlıkları şöyle:

-Keçiören'in, Altındağ'ın saygıdeğer güzel insanları, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

-750 trilyon yatırımla, Mersin Akdeniz Olimpiyatları için yatırımımızı tamamladık. Yunanistan'da yapılacak olan Akdeniz Olimpiyatları, gerçekleşmedi, bize teklif edildi. Biz kabul ettik, 18 ayda tüm yatırımları yaptık, ve olimpiyatlara hazırız. Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olanlara gözdağı verdik.

-Türkiye'nin büyümesinden içerde ve dışarıda rahatsız olanlar var, bunlar şimdi de yazılı ve görsel medya ile iktidarımıza saldırıyorlar, bunu kimlerle yapıyorlar? Faiz lobisile, ulusal ve uluslararası lobi ile yapıyorlar.

-Borsa çöktü diyorlar, borsa çökerse siz altında kalırsınız, Tayyip Erdoğan kalmaz. Bunu bize İMF'nin borçlarını kapatırken de yaptılar, borç almamızı önerdiler. Kriz varken, borç alın dediler, ben teğet geçecek dedim. Biz borçlarımızı kapattık. Bundan rahatsızlar.

-Ben Kasımpaşalıyım, orada doğdum büyüdüm. O zamanlar kulübüm de Gençlik Parkı'ndaydı, futbol oynadım ben gençliğimde. Gençliğim hep orada geçti, ama onlar bilmez. Bu ülkenin Başbakan'ı, lobicilerin Başbakan'ı değildir, sessiz yığınların Başbakanıdır.

-Bize çevrecilik dersi veriyorlar, ayıptır ayıp. Benim İstanbul'da Belediye Başkanlığı yaptığım zamanı buradaki pek çok genç bilmez, onlar CHP'nin çöp yığınlarını, hava kirliliğini bilmez. CHP zihniyeti pisliktir. Kirlidir onların politikaları, özgürlük demokrasi anlamazlar.

-Ne zamanki faizler azaldı, işleri azaldı, güçlü Türkiye'ye saldırdılar, bundan rahatsız oldular. Bunlara haddini bildirmek sizin borcunuz, bunlara dersini siz vereceksiniz. Bu devletin bankaları var, onları biliyorsunuz, devletin bankaları var tekrar söylüyorum, oraya yatırım yapın.

-Sanatçılara sesleniyorum, bu iktidar süresince ne istediniz de almadınız. Ama artık bu iş böyle olmayacak, bu milletin seçtiğine yapılan bu saygısızlık karşılıksız kalmayacak.

-Kızılay ve Gezi Parkı'ndaki oyuna gelen insanlara söylüyorum, bu eylemlere lütfen son veriniz.

-Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik, doğusundan batısına hizmetkarı olduk.

'Yeniçeri Ocakları gibi bir hareketin içerisine girerseniz'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu milletin iktidarına saygı duymayanlar, bunun bedelini öder. Dün Ankara'da, Kızılay'da, Kuğulu Park'ta, şurada, burada oyuna gelen kardeşlerime sesleniyorum; Lütfen artık bu eylemlerinize son veriniz. Bakınız biz bugüne kadar sabırla buralara geldik. Bir Başbakan olarak diyorum ki, artık yeter. Varsa söyleyecekleriniz yerel yönetimle ilgili bir konuysa belediye başkanıma söyle. Gel, valime söyle. Olmadı Kültür Bakanıma söyle. Olmadı ben de kabul ederim, gel bana söyle. Ama yeniçeri ocakları gibi bir hareketin içine girerseniz, kusura bakmayın. 'Şu valiyi alacaksın, emniyet müdürünü alacaksın, şunu yapmayacaksın'. Ama bunları söylemeye kalkarsan, kusura bakma. Tavsiyelerin varsa ilet. Bir katkın olacaksa ilet. O zaman hepsini yaparız " dedi.

Bu milletin sırtından geçindiler!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Bakıyorum bir tanesi çıkmış 'ne sağcıyım ne solcu çapulcuyum çapulcu' diyor. Hayırlı olsun. Yıllarca bu insanlar bu milletin sırtından geçindiler' dedi.

Başbakan Erdoğan, Pursaklar'daki konuşmasının ardından Altınpark'ta halka seslendi. Erdoğan, Türkiye'nin güçlenmesinden içeride ve dışarıda rahatsız olanların olduğunu söyleyerek, 'Uluslararası medya Türkiye için hayırlı rüya görebilir mi? Şimdi de yazılı ve görsel medya ile bize saldırıyorlar. Bunu da ulusal ve uluslararası faiz lobisiyle yapıyorlar. Borsa İstanbul çöktü diyorlar. Borsa İstanbul çökerse bunun altında Recep Tayyip Erdoğan değil siz kalırsınız' diye konuştu.

Gençlere seslenen Erdoğan, 'Bu ülkenin Başbakanı sessiz yığınların sesidir. Biz mazlumların yanındayız' dedi.

'Gezi'deki bu gençler o dönemdeki çöp yığınlarını bilmezler' diyen Erdoğan, 'CHP zihniyeti pisliktir. Bakıyorum bir tanesi çıkmış 'ne sağcıyım ne solcu çapulcuyum çapulcu' diyor. Hayırlı olsun. Yıllarca bu insanlar bu milletin sırtından geçindiler' ifadesini kullandı.


11 yıl önce