|

'Başbakan'ı öldürecektim, pişmanım'

Başbakan Erdoğan'a suikast düzenlemeyi planladığı iddiasıyla gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.

Cihan
00:00 - 20/03/2009 Cuma
Güncelleme: 14:31 - 20/03/2009 Cuma
Yeni Şafak
'Başbakan'ı öldürecektim, pişmanım'
'Başbakan'ı öldürecektim, pişmanım'

Tekirdağ'da AK Parti mitingi sırasında silahla yakalanan ve Başbakan Erdoğan'a suikast yapacağı iddia edilen Muammer A. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Muammer A.'nın, "Başbakan'ı öldürmeye gittim. Ama pişmanım" dediği öğrenildi.

Tekirdağ'da gözaltına alındıktan sonra İstanbul'a getirilen Muammer A. bugün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Muammer A. savcı tarafından sorgulandıktan sonra tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

12.Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkan Muammer A.'nın "Kamu Görevlisini, kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşübbüs etmek ve Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek" suçundan tutuklanmasına karar verildi.

Zanlının iddiaları kabul ettiği ancak pişman olduğunu dile getirdiği öğrenildi. Muammer A.'nın şu aşamada Deniz Baykal'ı öldürmeye yönelik bir plan içerisinde olduğuna ilişkin ise bir delil bulunamadı.

Zanlı ifadesinde bundan bahsetmedi. Herhangibir terör örgütü ile bağlantısı olup olmadığı araştırılan zanlının şu an için bir örgüt bağlantısı tespit edilemedi. Zanlı ile ilgili savcılık soruşturmasının devam ettiği öğrenildi.

Tutuklanmasına karar verilen Muammer A. Metris Cezaevi'ne gönderildi.

15 yıl önce