|

Binlerce ölü balık karaya vurdu

Balıkesir'e bağlı Manyas Gölü'nde kıyısı bulunan Hamamlı Köyü'nde, telef olan milyonlarca balık yavrusunun kıyıya vurması endişe yarattı. Yavru balıkların telef olma nedeni araştırılıyor.

Dha
00:00 - 8/02/2014 Cumartesi
Güncelleme: 15:11 - 8/02/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Binlerce ölü balık karaya vurdu
Binlerce ölü balık karaya vurdu

Manyas Gölü'nde milyonlarca balığın ölerek kıyıya vurması, göle kıyısı bulunan Hamamlı Köyü'nde oturanlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Ölen balıkların sazan, kızılkanat, turna ve İsrail sazanı yavrularının olduğu tespit edildi.

Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem, balıkların telef olduğu yerden İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin numune alarak analize gönderdiklerini kesin ölüm nedeninin yapılacak analiz sonrası netliğe kavuşacağını açıkladı. Hamamlı Köyü'nde balıkçılık yapan Hayrullah Selvi ise, balıkların yumurta bırakmak için sazlık ve kuytu alanları seçtiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Yumurta bıraktıkları dönemde sulama kanalında yeterli su bulunuyordu ancak yağış olmaması ve Ergili regülatör kapaklarının açık olması nedeni ile su denize gitti. Manyas Gölü'nde su seviyesinin düşmesine neden oldu. Gölde su azalınca bu kez sulama kanallarına su gelmedi ve maalesef milyonlarca balık yavrusu telef oldu."

Balıkların ölüm nedenini tespit etmek amacıyla araştırmaya başlandı.

10 yıl önce