|

Bizim çocuklar bu sefer başaramadı

Seta Vakfı Ankara Genel Koordinatörü Taha Özhan 12 Eylül darbesini Başkan Jimmy Carter'a 'bizim çocuklar başardı' sözlerini hatırlattı. Özcan bu sefer 'bizim çocukların' başaramadığını kaydetti.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 11/02/2014 Salı
Güncelleme: 23:46 - 11/02/2014 Salı
Yeni Şafak
Bizim çocuklar bu sefer başaramadı
Bizim çocuklar bu sefer başaramadı

Mehmet Ali Önel yönetimindeki '60 DAKİKA' programına Seta Vakfı Ankara Genel Koordinatörü Taha Özhan konuk oldu. Programda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Özhan çok çarpıcı açıklamalarda bulundu…

Cemaat içinde bazı unsurların vatana ihanet içinde olduğunu belirten Özhan 'Tıpkı 12 Eylül döneminde darbeyi Jimy Carter'a ihbar edip 'Bizim çocuklar başardı' diyenler gibi bugün de Amerika ve Londra'ya mektup yazanlar var. Ancak buradan söylüyorum, bu kez sizin çocuklar başaramadı. Bu çok dramatik bir durumdur. 17 Aralık süreciyle başlayan ve giderek artan gerilim kesinlikle hukuk zeminine taşınmalı! Cemaat içinde suça bulaşanlar hakkında örgüt davası açılmalı. Hırsız evin içinde!' Şeklinde konuştu.

'HÜKÜMET ORTADAN KALDIRILABİLİRDİ'

Eğer gerekli tedbirler alınmasaydı seçilmiş irade ya teslim alınırdı ya da ortadan kaldırılırdı.

Bu kadar büyük bir risk olduğu için ülkenin yüzde elliyle seçilmiş iradesinin başındaki Başbakan bu denli feveran ediyor. 17 Aralık operasyonu 2 yıla yayılmış, bir savaşta kullanılmak üzere mühimmat biriktirilmiş ardından da günü geldiğinde patlatmış bir yapıdan bahsediyoruz. Dedi.

'CEMAAT KENDİNE İMAN ETTİ'

Gülen Cemaati'nin 28 Şubat sürecindeki tavrını da eleştiren Özhan: O süreçte kim mağdur oldu bakınca sonuç ortadadır. Cemaat o dönem kaybedeceğini anlayınca güçten yana tavır aldı. Kazandığınızı zannettiğinizde aslında ilerleyen süreçte kaybedersiniz. Bu Maalesef başarıya iman etmiş olmanın acı bir sonucudur. Dedi.

Paul Henze
BİZİM ÇOCUKLAR BAŞARDI DİYEN OYDU

1970'li yıllarda CIA'nın Türkiye şefi olan Paul Henze generallere yakındı. 12 Eylül darbesini Başkan Jimmy Carter'a 'bizim çocuklar başardı' diye haber vermişti.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin "imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz" dediği iddia edilmişti


10 yıl önce