|

Boğaz manzaralı uyuşturucu tarlası

Ünlülere yönelik dev uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan, arasında Kenan İmirzalıoğlu, Hakan Yılmaz, Sarp Apak ve Nehir Erdoğan gibi isimlerin de bulunduğu oyuncular, 'kitap kurdu' çıktı. Torbacılarla irtibat kuran ünlülerin, teknik takibe yakalanmamak için 'Kitap bitti, CD getir' şifresiyle uyuşturucu siparişi verdiği belirlendi

Yusuf Doğan
00:00 - 7/08/2013 Çarşamba
Güncelleme: 00:08 - 7/08/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Boğaz manzaralı uyuşturucu tarlası
Boğaz manzaralı uyuşturucu tarlası

Narkotik polisin torbacılara yönelik operasyonunda gözaltına alınan ünlülerin, dinlemeye takılmamak için 'kitap' ve 'CD' gibi parolaları kullanarak uyuşturucu siparişi verdikleri öne sürüldü. Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonunun detayları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ünlü oyunculara uyuşturucu satan şebekeyi 11 ay teknik takibe aldı. Narkotik Polis, karı-koca torbacılık yapan Murat Y. ve Şengül Y. çiftine Diyarbakır'dan 5 kilogram esrar, diğer torbacı Ahmet Ç'ye 17 bin adet ecstacy hap gelmesi üzerine harekete geçti.

60 ADRESE BASKIN

İstanbul'un Beşiktaş, Şişli, Beyoğlu, Kartal ve Kağıthane ilçeleri ile Ankara, Ordu, Kuşadası, Çeşme ve Bodrum'da 60 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Baskında Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Özge Özpirinçci, Nehir Erdoğan, Şahin Irmak, İlker Aksum, Engin Altan Düzyatan, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz ile şarkıcı Mehmet Erdem'in aralarında bulunduğu 29 ünlü ile 19 torbacı gözaltına alındı. Ünlülerin, torbacılardan temin ettikleri uyuşturucuları, arkadaşlarına ikram ederek ya da aracı olarak 'Mal ve mekan temin etmek' suçuna karıştıkları öğrenildi. Yalan Dünya adlı dizide Emir Danışman karakterini canlandıran oyuncu Sarp Apak'ın evinde yapılan aramalarda bir içimlik esrar ele geçirildi. Üç ay önceki bir başka uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şarkıcı Mehmet Erdem'in evinden de esrar ve ecstacy hap ele geçirildi.

SORGULARI SÜRÜYOR

Operasyonda gözaltına alınan ünlü isimlerin, torbacılarla irtibat kurarken, teknik takibe takılmamak için bazı parolalar kullandıkları belirlendi. Ünlülerin birbirleriyle ve torbacılarla yaptıkları telefon görüşmelerinde, 'esrar' yerine 'yerli', 'bonzai' yerine 'yabancı', 'uyuşturucu bitti' yerine 'kitap bitti', 'uyuşturucu siparişi' için 'CD getir' parolalarını kullandıkları belirlendi. Ünlülerin sorgusu devam ediyor.

İşte uyuşturucu sipariş şifreleri

Kitap Okuyorum: Uyuşturucu Kullanıyorum

Kitap Bitti: Uyuşturucu Bitti

CD Getir: Uyuşturucu Siparişi

Film İzlemeye Gidelim: Uyuşturucu içmeye gidelim

Yerli: Esrar

Yabancı: Bonzai

Saç ve kıl örneği alındı

Uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Özge Özpirinçci ve Hakan Yılmaz'ın aralarında bulunduğu 14 zanlı, saç ve kıl örneği için Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Emniyetten çıkışta, Kenan İmirzalıoğlu ve Hakan Yılmaz gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.

Hakan Yılmaz'ın şoförü torbacı çıktı

'Yahşi Cazibe' adlı dizide 'Kemal Kükreyen' karakteri ile hafızalara kazınan dizi oyuncu Hakan Yılmaz'ın şoförlüğünü yapan Ahmet Sağlam'ın ünlü yıldızlara uyuşturucu torbacılığı yaptığı belirlendi. Takipler sırasında Sağlam'ın, ünlü oyuncu Hakan Yılmaz'ın otomobilde bulunduğu sırada dahi uyuşturucu taşıdığı öğrenildi. Sağlam'ın Hanifi Eray Özbal ile bağlantılı olduğu tahmin ediliyor.

Boğaz manzaralı uyuşturucu tarlası

Operasyonlarda terasların esrar serası olarak kullanıldığı, burada üretilen esrarın ünlülere satıldığı ortaya çıktı. Eski yönetmen ve oyuncu Hanifi Eray Özbal'ın, Cihangir'de Boğaz manzaralı dairesinin terasını esrar serasına çevirmesi polisleri bile şaşırttı. Özbal'ın evindeki hint kenevirlerinin insan boyuna ulaştığı dikkat çekti. Ünlü oyuncunun, terasta yetiştirdiği uyuşturucunun bakımıyla ilgilenmek için 5 ay boyunca evinden dahi çıkmadığı belirlendi.


11 yıl önce