|

Bombacı MLKP üyeleri yakalandı

İha
00:00 - 3/11/2007 Cumartesi
Güncelleme: 10:33 - 3/11/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Bombacı MLKP üyeleri yakalandı
Bombacı MLKP üyeleri yakalandı

İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube ve MİT'in ortak çalışması sonucu, 24 ayrı bombalama olayına karıştığı iddia edilen 5'i bayan toplam 11 kişi düzenlenen operasyonla yakalandı.


Yasadışı Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) üyelerinin İzmir'de eylem hazırlığı içerisinde bulunduğunu tespit eden polis ekipleri, yaptıkları istihbari çalışmalar sonucu örgüt evininin Narlıdere'de olduğunu belirledi. Örgüt elemanlarını ve bombacıları takibe alan ekipler, Buca'da bir dernek binasına bomba koymak üzere olan MLKP'nin İzmir sorumlusu Aydın A. (32) ile Vahap B. 'yi (22) suçüstü yakaladı. Ellerinde bomba ve silahla yakalanan 2 şahıs, İzmir Emniyet Müdürlüğü'negötürüldü. Operasyonu genişleten ekipler, örgüte yardım ve yataklık yapan ve istihbarat sağlayan Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde hemşire Y. A. B. (30) ile H. G. (34), M. K. (30), İ. E. (26), E. E. (23), G. D. (25), R. T. (27), T. T. (26) ve M. E. 'yi (28) de yakalayarak gözaltına aldı. Narlıdere'deki örgüt evine yapılan baskında, labarotuvar haline getirilmiş banyoda 1 adet patlamaya hazır el bombası, 4 kilogram bomba yapımında kullanılan TATP kristal toz maddesi, 2 adet kimyasal madde, ilaç ampulleriiçerisinde bomba ateşleme sisteminde kullanılan asit, çok sayıda plastik asetor, 1 litre nitrik asit, plastik enjektörler, 4 litre benzin, yarım kilo talaş, şırınga, 20 cm dinamit lokumu, 10 cm fitil, pankartlar ve siyasi içerikli CD ve dokümanlar ele geçirildi.

Polis, gözaltına alınan şahıslardan 4 bayanın Atılım gazetesinde çalıştığını, birinin de Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde hemşire olarak görev yaptığını tespit etti. Şahısların ayrıca 2 yıl boyunca Konak, Menemen, Buca, Bornova, Çiğli, Karşıyaka ilçelerinde molotof kokteyl atılması, bombalı pankart asılması, bomba bırakılması olaylarına karıştığı belirlendi.

Gözaltında bulundukları 4 gün boyunca açlık grevi yaparak sadece avukatların getirdiği şekerli suyu içen 11 zanlı, polise ifade vermedi. Zanlılar, devletin bir lokma ekmeğini yemek istemediklerini söylediler. 11 kişi, daha sonra "örgüt üyesi olmak, bombalı pankart asmak" suçlarından 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Zanlılar, adliyeye götürülmek üzere polis aracına bindirilirken slogan attı.


16 yıl önce