|

Bombayı patlatan ve emri veren alçak tespit edildi

İstanbul polisi, Halkalı'da kanlı saldırıyı düzenleyen hainlere ulaştı. Saldırıyı düzenleyen teröriste bomba malzemelerini temin edenlerin de aralarında bulunduğu 7 kişiyi gözaltına alan polis, emri veren kişiyi ve bombayı patlatan caniyi de tespit etti. Kilit iki ismin yakalanması an meselesi.

Gül Akın
00:00 - 24/06/2010 Perşembe
Güncelleme: 00:54 - 24/06/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Bombayı patlatan ve emri veren alçak tespit edildi
Bombayı patlatan ve emri veren alçak tespit edildi

Halkalı'da askeri servis aracına bombalı saldırının ardından çalışmalarını aralıksız sürdüren İstanbul polisi, olayı aydınlatacak önemli bilgilere ulaştı. Küçükcekmece'de polis servis aracına yönelik saldırının ardından 21 Haziran'da BDP İlçe Başkanı Salih B'nin de aralarında bulunduğu 20 kişiyi gözaltına alan polis, Halkalı'daki kanlı eylemden sonra çalışmalarını derinleştirdi. İlk saldırıyla bağlantılı şüphelileri yeniden sorgulayan polis, iki olayın aynı merkezden yönlendirildiğini tespit etti. İki saldırıda da kullanılan bombaların C4 tipi patlayıcı ve cep telefonu düzeneği ile yapıldığı tespit edildi. Polis, teröristlerin, C4 patlayıcı üzerine ateşleyici olarak konan cep telefonunu arayarak bombaları patlattığını açıkladı. Uzaktan kumandalı bombalarda, ateşlemeyi yapacak teröristin en fazla 100-200 metre mesafede olması gerekiyor.

7 KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, operasyonda 7 kişiyi gözaltına alındığını açıkladı. Çapkın, “Sorguya alınan şüphelilerin saldırıyı düzenleyen hainlere yardım ve yataklık ettiği belirlendi. Bir zanlının evinde ise bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Sorguladınan zanlıların ifadeleri ve bağlantılarından saldırı emrini veren kilit ismi ve bombayı patlatan terörist de tespit edildi. Kilit iki ismin yakalanması an meselesi” dedi.


14 yıl önce