|

Böylesi ancak filmlerde olur

Adana''da gerçekleşen bir evliliğin hikayesi filmleri aratmadı. Evli ve 5 çocuk sahibi Ahmet Ç., aşık olduğu H.T. adlı kızla evlenebilmek için çılgınca bir plan yaptı. Arkadaşının kimliğini kullanarak evlendi. Eşi hamile kalan sahte kimlikli damadın foyasını, aile sağlığı merkezinin açtığı telefon ortaya çıkardı

.
00:00 - 22/08/2014 Cuma
Güncelleme: 00:42 - 22/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Böylesi ancak filmlerde olur
Böylesi ancak filmlerde olur

Adana''da ortaya çıkan sahte evliliğin hikayesi Türk filmlerini gölgede bıraktı. İlaç yazdırma bahanesiyle arkadaşından aldığı nüfus cüzdanına fotoğrafını yapıştıan evli ve 5 çocuklu Ahmet Ç., aşık olduğu kızla evlendi. Eşi hamile kalınca gerçek ortaya çıktı. Gözaltına alınan çılgın aşık tutuklandı. İddiaya göre, tıbbi malzemeleri pazarlayan evli ve 5 çocuk babası Ahmet Ç., iş için gittiği eczanede teknisyen olarak çalışan H.T.''ye gönlünü kaptırdı. Birkaç ziyaretin ardından Ahmet Ç., genç kıza kendini İsmail T. olarak tanıttı. 4 ay süren arkadaşlığının ardından da genç kıza evlenme teklifinde bulundu.

SAHTE ANNE-BABA BULDU

Genç kızın teklifi kabul etmesi üzerine çılgın aşık, iki tanıdığını anne ve babası olarak gönderip H.T.''yi ailesinden istedi. Ailenin onayı üzerine Ahmet Ç., ilaç alma bahanesiyle arkadaşı İsmail T.''den aldığı nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırıp, işlemleri yaptırdı. Genç kızla 15 Ocak 2014''de resmi nikah kıydırıp düğün yaptı. Çift, Bahçeşehir Mahallesi''nde kiraladıkları evde yaşamaya başladı. Ardından da H.T. hamile kaldı. Ancak, bir süre sonra kimliğin sahibi İsmail T., tedavi için gittiği Aile Sağlığı Merkezi''ndeki kayıtlarda eşi olarak görünen H.T.''nin 6,5 aylık hamile olduğunu öğrendi. Evli olmadığını söyleyen İsmail T., eşi olarak gözüken H.T.''nin kim olduğunu araştırmaya başladı.

GERÇEĞİ HABER VERDİ

Daha önce nüfus cüzdanını verdiği arkadaşını telefonla arayan İsmail T., ''Benim kimliğini kullanarak nikah mı kıydın?'' diye sordu. Israrlar üzerine Ahmet Ç. evliliği itiraf etmek zorunda kaldı. Öfkelenen İsmail T. de H.T.''yi arayıp, ''İsmail T. sanarak evlendiğin kişi gerçekte evli ve 5 çocuklu Ahmet Ç.''dir. Gerçek İsmail T. benim'' dedi. Duydukları karşısında neye uğradığını şaşıran genç kadın, hemen eşini aradı. Suçunu itiraf eden Ahmet Ç., ''Seni çok beğendim. Aşık oldum. Seni kaybetmemek için bu yola başvurdum'' dedi. H.T.''nin suç duyurusu üzerine gözaltına alınan Ahmet Ç. polisteki işlemlerinin ardından tutuklandı.

Nikah kıyıp düğün yapmış

Ahmet Ç. ilaç yazdırma bahanesiyle arkadaşından aldığı nüfus cüzdanına fotoğrafını yapıştırıp, resmi nikah kıydırdıktan sonra düğün de yaptı.


10 yıl önce