|

Bursa'da vahşi cinayet!

Bursa'da 2 bin TL''lik komisyon borcu yüzünden kendisine senet imzalatmak istediğini öne sürdüğü eski bir polis memurunu canavarca his saikiyle öldürdüğü iddia edilen emlakçı hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Sanığın, eski polis olan arkadaşının kulağını öldürmeden önce ısırarak kopardığı ve yaktığı ortaya çıktı.

İha
00:00 - 23/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 11:07 - 23/03/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Bursa'da vahşi cinayet!
Bursa'da vahşi cinayet!

Kastamonu'na görev yaparken açığa alınan 47 yaşındaki Fethi Doğan'ın, geçen ocak ayında Osmangazi ilçesi Avdancık köyü yakınlarındaki ormanlık alanda cesedi bulundu. Polis, vahşice işlenen cinayeti aydınlatmak için alarma geçti. Doğan'ın en son görüldüğü arkadaşı Y.G., ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.

Arkadaşı olan Fethi Doğan ile olaydan birkaç gün önce konuştuklarını söyleyen Y.G., "İş görüşmesi yapacağını söyleyerek yanımdan ayrıldı. Ardından onu ne gördüm ne de telefonla görüştük" dedi. Bunun üzerine serbest bırakılan Y.G., çektiği vicdan azabına dayanamayınca tekrar polise gelip teslim oldu.

Şüpheli Y.G. bu ifadesinde ise Doğan'ı bir arsanın komisyonundan kaldığı iddia edilen 2 bin lira için kendisine zorla senet imzalatmaya kalkıştığı için öldürdüğünü ileri sürdü.

Şüpheli Y.G., cinayete azmettirdiğini iddia ettiği ortağı O.D. ile birlikte sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Savcılığın olayla ilgili soruşturması tamamlandı. Savcılık, tutuklu sanık Y.G. hakkında, ''canavarca his saikiyle adam öldürmek ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak'' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 14 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı.

Hazırlanan iddianamede, sanığın, maktulü öldürmeden önce ısırarak kopardığı kulağını yaktığı belirtildi. Ayrıca sanığın cinayete karıştığını ileri sürdüğü ortağı O.D.''nin ise olayla hiçbir alakasının olmadığı belirlendi. Savcılık, bu yüzden tutuklu sanık Y.G.'nin ''iftira'' suçundan da 6 yıla kadar hapsini istedi.

Sorgunun ardından tutuklanan ve olayla alakası olmadığı belirlenince serbest bırakılan O.D. hakkında ise "adam öldürmek" suçundan ek takipsizlik kararı verildi.

Zanlı önümüzdeki günlerde 5. Ağır Ceza Mahkemesi''nde hakim karşısına çıkacak.

11 yıl önce