|

Buz pateni ile geri dönüşüme destek

Fatih Belediyesi bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atıyor. Belediye yetkilileri yarın hizmete açılacak olan 336 metrekarelik buz pistinde, vatandaşlar cam, plastik, kağıt gibi bir geri dönüşüm maddesi getirmeleri karşılığında pistteki spor faaliyetlerinden yararlanacaklarını belirttiler.

İha
00:00 - 2/01/2013 Çarşamba
Güncelleme: 23:01 - 1/01/2013 Salı
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Fatih Belediyesi tarafından hizmete açılacak olan 336 metrekarelik buz pistinde, vatandaşlar herhangi bir geri dönüşüm maddesi getirmeleri karşılığında pistte yapılacak spor faaliyetlerinden yararlanacak. Belediye bu projeyle buz sporlarını sevdirmeyi amaçlarken, geri dönüşüme de büyük katkı sağlayacak.

Fatih Belediyesi bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atıyor. Fatih Belediyesi tarafından yaptırılan buz pisti, Fındıkzade Çukurbostan Şehir Parkı''nda 3 Ocak 2013''te hizmete açılıyor. Buz pistinden faydalanmak isteyen vatandaşlar; cam, plastik, kağıt gibi herhangi bir geri dönüşüm maddesi getirmeleri karşılığında dev pistte spor yapabilecek.

Özellikle çocuklara buz sporlarını sevdirmeyi amaçlayan bu uygulamadan yararlanmak isteyenlerin yanlarında geri dönüştürülebilir maddeyle piste gelmeleri yeterli olacak.

336 METREKARELİK BUZ PİSTİ

Mart ayı sonuna kadar hizmet verecek olan buz pateni pistinin özellikle yarıyıl tatilinde çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşacağı bekleniyor. 336 metrekare kapalı alan üzerine kurulan buz pateni pistinde; 2 bayan, 2 erkek eğitmen dileyenlere eşlik edecek. Ayrıca pistte 120 kişi kapasiteli tribünü de bulunuyor.

Yazın ıslanma havuzu olarak kullanılan alan, kış aylarında ise bundan böyle buz pateni pisti olarak kullanılacak. Burada biriken geri dönüştürülebilir atıklar, Çevre Koruma Müdürlüğü görevlilerine teslim edilerek geri dönüşüme katkıda bulunulacak. Özel ses ve ışık sistemi ile donatılan pistteki açılışta çocuklardan oluşan grup artistik buz pateni gösterisi sergilenecek.

11 yıl önce