|

Çatlı için mevlid okutuldu

Balıkesir'in Susurluk ilçesi yakınlarında 3 Kasım 1996 günü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Abdullah Çatlı, 11. ölüm yıldönümünde Nevşehir'deki mezarı başında anıldı.

Cihan
00:00 - 3/11/2007 Cumartesi
Güncelleme: 14:37 - 3/11/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Çatlı için mevlid okutuldu
Çatlı için mevlid okutuldu

Balıkesir'in Susurluk ilçesi yakınlarında 3 Kasım 1996 günü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Abdullah Çatlı, 11. ölüm yıldönümünde Nevşehir'deki mezarı başında anıldı. Abdullah Çatlı için, Kurşunlu Camiinde öğle namazından önce mevlid okutuldu. Mevlide katılanlara cami girişinde şeker ve gülsuyu ikramında bulunuldu.



Anma töreni, Kaldırım Mezarlığı'nda Abdullah Çatlı'nın mezarı başında düzenlendi. Törenden önce konuşan Abdullah Çatlı'nın kızı Gökçen Çatlı, babasını her yıl anmaya devam edeceklerini söyleyerek "Ailesi ve dostları olarak inanıyoruz ki, Abdullah Çatlı bu ülkenin tarihine adı altın harflerle yazılan bir lider olmuştur. 11 yıl öncesine kadar Ermeni terör örgütü ASALA ile mücadelesi inkar ediliyordu. Ancak günümüzde örgütle mücadelesi kurum ve kuruluşlar tarafından da kabul edilir hale geldi. Bundan sonra da ASALA'nın devamı olan PKK ya karşı mücadelesi kabul edilecektir. Babam Çatlı 1990 lı yıllarda PKK 'ya karşı büyük bir mücadele vermiştir. Babamın kurduğu çekirdek kadro Türkiye dışında cengaverce göğsümüzü kabartacak şekilde PKK'ya karşı büyük bir mücadele vermiştir. " dedi.




Abdullah Çatlı'nın eşi Meral Çatlı'da "bu ortamda söylenecek çok söz var fakat susmanın daha iyi olduğuna inanıyorum" dedi. Daha sonra Çatlı'nın mezarında Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi. Çatlı'nın mezarı başında yapılan anma törenine Türkiye'nin çeşitli kentlerinden vatandaşların yanı sıra Çatlı ailesinin yakınları katıldı. Çatlı'nın küçük kızı Selcan'ın 2 yaşındaki çocuğu Nadide de, hayatta iken görmediği dedesi Abdullah Çatlı'nın mezarındaki törene katıldı.


16 yıl önce