|

Çırağan'da 'hac eğitim' toplantısı

Aa
00:00 - 11/11/2007 Pazar
Güncelleme: 15:44 - 11/11/2007 Pazar
Yeni Şafak
Çırağan'da 'hac eğitim' toplantısı
Çırağan'da 'hac eğitim' toplantısı

Eman Turizm Seyahat Acentası'nın düzenlediği "Lüks Hac Eğitim Toplantısı", Çırağan Oteli'nde gerçekleştirildi.

Çok sayıda hacı adayının katıldığı toplantı, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Bilal Özkan tarafından yapılan "Kabe ve Ravza Tanıtımı" konulu sunumda, Kabe'nin bölümleri ve bölge sinevizyon eşliğinde anlatıldı.




Beytullah 7 kez dönüldüğünde tavaf işleminin gerçekleştiğini belirten Özkan, duaların en çok kabul edildiği yerlerden birinin Mültezem Kapısı olduğunu söyledi.




Adem ve Havva'nın ilk kez buluştukları yer olarak tanımlanan Arafat tepesinden de bahseden Özcan, hacdan önce buraların gezileceğini ve hac tatbikatının bu bölgede yapılacağını kaydetti.




"Hac seyahati ve sağlığınız" konulu bir sunum yapan Dr. Adil Çamlı da, hacda tüm bölgelere ağırlıklı olarak yürüneceği için ayak sağlığına çok dikkat edilmesi ve uygun bir ayakkabı seçilmesi gerektiğini anlattı.




Suudi Arabistan'da sıcaklığın günde 30-35, gece 8-10 derece olduğunu kaydeden Çamlı, gidilecek yere uygun elbise seçiminin önemine işaret etti.




Çamlı, hasta olan hacı adaylarının düzenli kullandıkları ilaçlardan yeteri kadarını mutlaka yanlarına almaları gerektiğini, bunun yanı sıra tüm ilaçların ya da eşdeğerlerinin Suudi Arabistan'da da bulunabildiğini ifade etti.




Seyahat öncesi doktor kontrolünden geçmenin gerekliliğini de vurgulayan Çamlı, ayrıca Suudi Arabistan makamlarının isteğine uygun olarak, hacı adaylarının gitmeden önce menenjit aşısı olması gerektiğini de belirtti.

Hacı adaylarının sorularının da yanıtlanan toplantıda, adaylara ihramın nasıl kullanılacağı da uygulamalı olarak gösterildi.


16 yıl önce