|

Cizre'de Nevruz kutlandı

İha
00:00 - 20/03/2009 Cuma
Güncelleme: 18:09 - 20/03/2009 Cuma
Yeni Şafak
Cizre'de Nevruz kutlandı
Cizre'de Nevruz kutlandı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Nevruz Bayramı coşkulu bir şekilde kutlandı. DTP'nin Cizre'de düzenlediği Nevruz Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Nevruz alanını dolduran binlerce kişi Koma Zerdeşt ve Rojda'nın seslendirdiği şarkılarla doyasıya eğlendiler.

Baharın müjdecisi olan ve her yıl tüm dünyada coşku ile kutlanan Nevruz Bayramı Cizre'de de coşkulu bir şekilde kutlandı. DTP'nin, Dicle Nehri kenarında organize ettiği Nevruz etkinliğine yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

Nevruz Bayramı'nın kutlanacağı alanı sabahın erken saatlerinden itibaren dolduran binlerce kişi sahneye çıkan Koma Zerdeşt'in seslendirdiği Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekip oynadılar.

Platformda sahneye çıkan Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, kısa bir konuşma yaptı. Budak, dünyadaki bütün insanların Nevruz Bayramı'nı kutladı.

Budak'ın konuşmasından sonra DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, DTP'li bölge belediye başkanları ile birlikte Nevruz ateşini yaktı. Nevruz ateşinin yakılması ile birlikte alanı dolduran binlerce kişi daha da coşkulandı. Cizre'deki Nevruz etkinliğinde polis ilçe genelinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Samsun, Şanlıurfa, Antalya ve çevre illerden gelen çok sayıda çevik kuvvet ekibi ilçede görev aldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşların kullanacağı yollarda güvenlik önlemleri alındı.

Dicle Nehri kenarında düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamaları olaysız bir şekilde sona erdi.

15 yıl önce