|

Cizre'de terör örgütüne operasyon

Cizre ilçesinde, terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan İran asıllı 1 terörist ile bu teröriste yardım ve yataklık ettikleri belirtilen 11 kişi tutuklandı.

Aa
00:00 - 5/05/2012 Cumartesi
Güncelleme: 13:38 - 5/05/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Cizre'de terör örgütüne operasyon
Cizre'de terör örgütüne operasyon

AA muhabirinin Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 1 Mayıs 2012 tarihinde, bir ihbar üzerine Dicle Mahallesi eski hastane mevkisindeki bir eve operasyon düzenleyen polis ekipleri, İran asıllı 'Aris' kod adlı Hiris Menberi ile bu teröriste yardım ve yataklık ettikleri belirtilen Ahmet D, Abdulbaki T, Serhat A, Mehmet Emin Z, Rahmete D, Rezzan A, Serdar K, Rıdvan T, Sıdık A, Songül K, Emrah A. ve Abdullah İ'yi gözaltına aldı.

Operasyonda, teröriste ait kalaşnikof silah, 2 el bombası, tabanca ve bol miktarda mermi ele geçirildi.


Polis memurunun şehit edilmesi eylemine katılmış

Teröristin polise verdiği ifadede, Cizre'de 20 Mart'taki izinsiz Nevruz kutlamaları sırasında polis memurları Ahmet Toprakoğlu'nun şehit edilmesi ve Cihangir Ata'nın yaralanması eylemi ile Aktütün Karakolu'na yapılan saldırıya katıldığını itiraf ettiği belirtildi. 

Sorgulamalarının ardından adli makamlara sevk edilen İranlı terörist ile 11 kişi tutuklandı, gözaltına alınanlardan Abdulbaki T. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

12 yıl önce