|

Çukurova TV'nin yayını durduruldu

Cihan
00:00 - 13/03/2009 пятница
Güncelleme: 18:07 - 13/03/2009 пятница
Yeni Şafak
Çukurova TV'nin yayını durduruldu
Çukurova TV'nin yayını durduruldu

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın oğlu Gökhan Durak'a ait yerel Çukurova TV, izinsiz şekilde farklı frekansta hizmet verdiği gerekçesiyle RTÜK kararı ile kapatıldı.

Çukurova TV'den bugün 'Flaş flaş özgür basına bir saldırı daha' alt yazısı geçtikten sonra ekran karardı. Sadece alt yazı geçerken 'Yaklaşan belediye başkanlığı seçimi öncesi televizyonumuz, RTÜK Başkanı Zahit Akman'ın talimatıyla siyasi baskılarla kapatılmak isteniyor' cümlesi de yazı olarak televizyonda verildi.



MHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Aytaç Durak, son günlerde 'iğrençlikler' yapıldığını ileri sürerek, "Demokraside bir daha görülmemesi gereken iğrençlikler burada yapılıyor. İktidar partisinin sayın adayları anketlerde seçim sonuçlarında başarı olamayacaklarını anlayınca her geçen gün seçim süreci daraldıkça bir takım çaresizliklerle saldırılara geçiyorlar. Bunların en tipik örnekleri Çatalan içme suyunun şişelenerek su idaremiz tarafından dış pazara satılmasını engellemek oldu. Ruhsat işlemlerini hem yapmıyorlar hem de ruhsat işlemlerinde usulsüzlük yapıldığını belirterek yasal önlemlere başlıyorlar. Hem yasaları kendileri çiğniyor, hem de engellemeye çalışıyorlar. Metro çalışmamızı durduruyorlar." diye konuştu.


Bu engellerin gerisinde AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın olduğunu savunan Aytaç Durak, "Bu iki hareketin gerisinde sayın Dengir Fırat var. Adana'da seçim sonuçlarını alamamanın sıkıntısını atlatmak için, MHP'nin önünün kesmek için yasal olmayan ve demokrasiye sığmayan hareketler yapmakta. En son yaptığı büyük hissesi oğluma ait olan televizyonun sesini kısma hareketidir. RTÜK talimatıyla Zahit Akman'ın imzasıyla kapatmak üzere televizyonumuza geldiler. Biz de avukatımız aracıyla onlara yasal haklarımızı hatırlattık." şeklinde konuştu.



15 лет назад