|

Deniz Feneri tazminat davasını kazandı

Cihan
00:00 - 1/01/2010 Cuma
Güncelleme: 15:27 - 1/01/2010 Cuma
Yeni Şafak
Deniz Feneri tazminat davasını kazandı
Deniz Feneri tazminat davasını kazandı

Deniz Feneri Derneği'nin, gerçeği yansıtmadığı ve hakaret içerdiği iddiasıyla köşe yazılarından dolayı Sözcü Gazetesi'ne açtığı 3 tazminat davasını kazandığı bildirildi.

Deniz Feneri Derneği'nden yapılan açıklamada; Bakırköy 4. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada mahkemenin derneği haklı gördüğü belirtildi.

Mahkeme, Sözcü Gazetesi'nin dernek hakkında yazdığı her bir yazı için bin TL manevi tazminat ile yasal faizini ödemesi ve yazıları internet sitesinden kaldırması kararını verdi. Deniz Feneri Derneğinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"11 Eylül 2008 Mehmet Şehirli 'Yerin Kulağı Var' isimli köşesinde kaleme aldığı "Fener Yalan Oldu" başlıklı yazısında Deniz Feneri Genel Başkanı'nın beyanlarını farklı şekilde yansıtmış, kendisine ait olmayan beyanları onunmuş gibi göstermişti. Yine 11 Eylül 2008 tarihli sözcü Gazetesi'nde Ahmet Tan köşe yazısında Deniz Feneri ismini çok çirkin bir kafiye ile değiştirerek, pek çok insanın bilinçaltına yerleşecek bir isme isim babalığı yapmış, adı iyilikle özdeşleşen Deniz Feneri'nin marka ve imajına zarar vermişti. Ahmet Tan yine aynı köşe yazısında bir iyilik hareketinin lideri konumundaki Deniz Feneri Genel Başkanı için de suçlayıcı, alaycı ve küçük düşürücü ifadeler kullanmıştı. 14 Eylül 2008 tarihli Sözcü Gazetesi'nde Kemal Baytaş'ın kaleme aldığı yazıda ise Deniz Feneri'nin kamu yararı statüsü, üstün hizmet madalyası ve kurumsal kimliği ile ilgili aşağılayıcı ifadelere yer verilmişti. Deniz Feneri Derneği tarafından açılan davaların üçü için de Sözcü Gazetesi'nin her bir yazı için 1000 TL manevi tazminat ve yasal faizini ödemesi ve ilgili yazıları internet sitesinden kaldırması kararı alındı."

14 yıl önce