|

Dere taştı evleri su bastı

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Mavikent beldesinde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanağın ardından taşan Akınca Deresi, ev ve seralarda hasara neden oldu.

Aa
00:00 - 17/01/2014 Cuma
Güncelleme: 12:37 - 17/01/2014 Cuma
Yeni Şafak
Dere taştı evleri su bastı
Dere taştı evleri su bastı

Mavikent beldesindeki Akınca Deresi'nin taşması sonucu Orta Mahalle'de bazı sera ve evleri su bastı. Yazır köyünde de yollarda hasar oluştu.

Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, yaptığı açıklamada, bölgede herhangi bir can kaybı olmadığını bildirdi. Baştürk, sabah erken saatlerden itibaren İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

Yazır köyünden Olimpos'a ulaşımı sağlayan yollarda da bozulmalar olduğunu belirten Baştürk, bozulan yolların onarımı için çalışma başlatıldığını açıkladı.

Mavikent beldesinde sera ve evlerini su basan vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren temizlik çalışmalarına başladı. Evini ve serasını su basan Ali Yavuz, dere sularının 10-15 dakikada yükseldiğine işaret etti. Yavuz, "Evimizdeki eşyaların bir kısmını kurtarabildik. Kendimiz de arabamızla uzaklaştık. Sabah geldiğimizde evimizin, seraların, sular içinde olduğunu gördük" dedi.

Bazı vatandaşlar, su baskını nedeniyle seralarındaki ürünlerin üzerinde oluşan çamuru suyla yıkadı.

10 yıl önce