|

Doğu'da yüzlerce köyün yolu kardan kapandı

Aa
00:00 - 11/12/2008 Perşembe
Güncelleme: 11:22 - 11/12/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Doğu'da yüzlerce köyün yolu kardan kapandı
Doğu'da yüzlerce köyün yolu kardan kapandı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede etkili olan kar yağışının ardından, kar kalınlığı Ağrı'da 15, Erzurum'da 14, Ardahan'da 12 ve Kars'ta 4 santimetreye ulaştı. Kar yağışının ulaşımı olumsuz yönde etkilediği bölgede, karla mücadele çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Şehirler arası yolların kar temizliği çalışması yapılarak ulaşıma açık tutulduğunu belirten yetkililer, Erzurum'da tipi nedeniyle ulaşıma kapanan birkaç köy yolu bulunduğunu, bu yolların da ulaşıma açılması için çalışma başlatıldığını bildirdiler.

Bu arada, bölgede kar yağışının ardından hava sıcaklıklarında da ani düşüş yaşandığını ifade eden yetkililer, yollarda buzlanmaya karşı sürücülere uyarılarda bulundular.

Bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere 23 dereceyle Erzurum'da yaşanırken, diğer bölge illerinden Erzincan'da eksi 5, Kars'ta eksi 6, Ağrı'da eksi 15, Ardahan'da eksi 8 ve Iğdır'da ise 0 derece olarak ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek hava sıcaklığının ise yine sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 6, Erzincan'da 2, Kars ve Ağrı'da 5, Ardahan'da 6 ve Iğdır'da 0 derece olması bekleniyor.


VAN, BİTLİS VE HAKKARİ'DE 204 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI


Kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Bitlis ve Hakkari'de 204 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Çetin Taşdemir, iki gündür devam eden kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelere bağlı 170 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti.


Kar yağışının etkisinin azaltmasının ardından karla mücadele ekiplerinin kapalı köy yollarını açma çalışmalarına başladığını vurgulayan Taşdemir, köy yollarının en kısa sürede açılması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

Meteoroloji İl Müdürü Mehmet Elkatmış da kent merkezinde 30 santimetreye ulaşan kar kalınlığının, yüksek kesimlerde 40 santimetreyi geçtiğini kaydetti.

VAN

Van'da dün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu, merkezde 16, Gevaş'ta 6, Bahçesaray'da ise 5 olmak üzere 27 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin, kar yağışının durmasının ardından sabah saatlerinde başlattığı yol açma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar kalınlığının kent merkezinde 13, yüksek kesimlerde ise 25 santimetre olarak ölçüldüğünü ve pazartesi gününe kadar kar yağışı beklenmediğini, kentteki en düşük sıcaklığın ise sıfırın altında 5 derece olacağını kaydetti.

HAKKARİ

Kentte dün etkili olan soğuk ve yağışlı hava, Kurban Bayramı'nın dördüncü gününde yerini güneşe bıraktı.

İl Özel İdaresi yetkilileri, dün etkisini gösteren kar yağışı sonucu kent merkezi ve ilçelere bağlı yüksek kesimlerdeki 7 yerleşim birimiyle ulaşım sağlanamadığını kaydetti.

Karla mücadele ekiplerinin kapalı köy yollarını açmak için çalışma başlattığını dile getiren yetkililer, zor doğa koşulları nedeniyle ekiplerin büyük sıkıntı yaşadığını vurguladı.

AĞRI

Kar yağışı nedeniyle dün 100 dolayında köy yolunun kapalı olduğu Ağrı'da, karla mücadele ekiplerinin aralıksız devam eden çalışması sonucu tüm köy yolları ulaşıma açıldı.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, Kurban Bayramı'nda vatandaşları evlerinde mahsur bırakmamak amacıyla karla mücadele ekiplerinin yoğun bir çalışma yürüttüğünü ve bugün sabah saatlerinde tüm köy yollarının ulaşıma açıldığını belirtti.

Meteoroloji yetkilileri de en düşük sıcaklığın sıfırın altında 7 derece olarak ölçüldüğü kentte, bugün ve yarın için kar yağışı beklenmediğini bildirdi.

15 yıl önce