|

DTP'li Sakık hastanelik oldu

Aa
00:00 - 22/03/2008 Cumartesi
Güncelleme: 13:57 - 22/03/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
DTP'li Sakık hastanelik oldu
DTP'li Sakık hastanelik oldu

DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, nevruz kutlamalarında ateş yaktığı sırada yaralandı.


DTP Muş İl Başkanlığı tarafından İstasyon Caddesi'nde düzenlenen nevruz kutlamalarına katılan Sakık, nevruz ateşini yaktığı sırada eli yandı. Özel bir otomobille Muş Devlet Hastanesine kaldırılan Sakık'ın, sağ elinde bilek kısmına kadar yanıklar oluştuğu belirtildi. Hastanede ayakta tedavi edilen Sakık, elinin sargı beziyle sarıldığını belirterek, "Pek önemli bir şey yok" dedi.



Öte yandan terör örgütü PKK ele başı Abdullah Öcalan'ın kız kardeşi Fatma Öcalan Şanlıurfa'daki Nevruz kutlamalarında baygınlık geçirdi.



PKK ele başının kız kardeşi Fatma Öcalan'ın geldiğini gören DTP'liler kısa süreli izdihama neden oldu. Fatma Öcalan'ın elini öpebilmek için birbiriyle yarışan DTP'lileri görevliler güçlükle durdurabildi. Başı dönen ve rahatsızlanan Fatma Öcalan DTP'li kadınlar ve görevliler tarafından güvenlik çemberine alınarak platforma çıkarıldı. Yanında ilaçlarını da getiren Öcalan rahatsızlanınca platformdan indirilerek uzaklaştırıldı. Daha sonra büyük ses amfilerinin yanına oturan Öcalan bu kez de müzik sesinden rahatsızlandı. Müzik sesinin gürültüsünden de rahatsızlanan Fatma Öcalan platform alanının ön kısmına bir sandalyeye oturtuldu.


Bu kez de DTP'liler Fatma Öcalan ile hatıra fotoğrafı çektirmek istedi. Görevlilerin uyarıların dikkate almayan DTP'liler hatıra fotoğrafı çektirmeye devam etti. Fatma Öcalan ise zafer işareti yaparak Kürtçe çalınan şarkılara destek verdi.


16 yıl önce