|

DTP'liler Öcalan posteri açtı

İha
00:00 - 26/10/2008 Pazar
Güncelleme: 16:03 - 26/10/2008 Pazar
Yeni Şafak
DTP'liler Öcalan posteri açtı
DTP'liler Öcalan posteri açtı

Gebze M Tipi Kapalı Cezaevi önünde DTP tarafından düzenlenen basın açıklamasında, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posteri açıldı. Son dönemlerde bazı cezaevlerinde DTP'lilere karşı kötü muamele ve işkence yapıldığını iddia eden DTP'liler, İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncer'in de katılımıyla Gebze Cezaevi önündeki basın açıklaması düzenledi.


Açıklama sırasında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posteri açılarak, sloganlar atıldı. DTP Gebze İlçe Örgütü tarafından yapılan basın açıklamasında, "Gebze M Tipi Kapalı Cezaevi'nde geçtiğimiz hafta adli erkek tutukluların kadın tutuklu ve siyasi hükümlülere 2 gün üst üste saldırıdabulunması acı bir gerçektir.


Gebze'deki olaylar haftalık görüş gününde aileler aracılığıyla kamuoyuna duyurulmuştur" denildi. Sebahat Tuncer ise, "Sadece Gebze için değil, bu olayların yaşandığı birçok cezaevi için Meclis'te soru önergesi verdik. Özür dilemek bunun çözümü değil. Bu görevi yerine getiremeyenler istifa etmelidir. Dünyanın birçok yerinde siyasiler sorumluluklarını yerine getiriyor. Ancak burada böyle bir durum yok. Cezaevlerindeki insanların yaşam hakkı ve yaşam güvencesi ihlal ediliyor" diye konuştu. Küçük çocukların yine ön planda olduğu basın açıklamasına polis müdahale etmezken, teröristbaşı Öcalan lehinde slogan atan ve poster açan yaklaşık 100 kişilik grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

15 yıl önce