|

E-5'te de çalışma başladı

Cihan
00:00 - 2/07/2009 Perşembe
Güncelleme: 11:15 - 2/07/2009 Perşembe
Yeni Şafak
E-5'te de çalışma başladı
E-5'te de çalışma başladı

İstanbul E-5 Karayolu'nda yaz ayı boyunca devam edecek bakım onarım çalışmaları başladı. Çalışmalara, Haliç Köprüsü'nden başlandı. Esfalt yenileme çalışması yapılan Eski Haliç Köprüsü, Edirne istikametinde trafiğe kapatılarak, bu yöndeki trafik akışı yeni köprüye yönlendirildi.

İlk etapta aşamalı olarak, taşımalı sistemle gece asfaltlamanın yapılacağı belirtirken, Haliç-Çobançeşme arasındaki yapılacak asfaltlamanın 10 Ekim'e kadar süreceği bildirildi. Zincirlikuyu Haliç Köprüsü arasındaki asfaltlamanın ise 6 Temmuz'da başlayacağı ve 20 Ağustos'ta sona ereceği belirtildi.


Trafiğin gece yarısı olmasına rağmen, çok yoğun olduğuna dikkat çeken sürücüler, uygulamanın yanlış olduğunu söylediler. Yol bakım çalışması nedeniyle 5 şeridin tek şeride düştüğünü ifade eden Tahsin Örnek isimli sürücü, "Gecenin bir yarısında kimsenin bu kadar insanı bekletmeye hakkı yok. 500 metre kadar mesafeyi yarım saatte gelebildik" dedi.


Şeritlerin azalması nedeniyle trafikte birçok kez aksamalar yaşanırken, çalışmanın yapıldığı saatlerde Haliç Köprüsü üzerinde bir kaza meydana geldi. Kazada 3 kişi hafif şekilde yaralandı. Kazaya karışan Doblo marka aracın sürücüsü Hayati Mardin, "En önde duran bir otomobil Haliç Köprüsü üzerinde yavaşladı. Ardından benim araba, duran arabaya çarptı. Benim arkamdaki araba da bana çarptı. Zincirleme kazada 3 kişi yaralandı" diye konuştu.


Yol-bakım çalışmalarının bu akşamdan itibaren başladığını belirten İSFALT Avrupa Yakası Uygulama Müdürü Fethi Turgut, en geç 15 Ekim'e kadar çalışmaları tamamlamayı umduklarını ifade etti. İSFALT'ın iki projesi bulunduğunu kaydeden Turgut, "Birinci etap Haliç Çobançeşme arasındadır. İkinci etap ise Zincirlikuyu Haliç arasındadır" ifadelerini kullandı. İstanbul halkını sabırlı olmaya davet eden Zengin, asfaltlama çalışmalarını İstanbul halkının hissetmeyeceğini ileri sürdü.





Bu arada asfaltlama çalışması esnasında trafiğe kapatılan yola, hasta taşıyan bir ambulans girmek istedi. Ambulansı gören bir görevli yol bakım çalışmasında görevli bir kişi, ambulansı çalışma yapılan yola sokmamaya çalıştı. Kısa süre içerisinde ambulans şöförüyle görevli arasında arbede yaşandı. Görevli, ambulans şöförünü yumrukladı. Bir süre sonra görevli de ambulansa binerek, sağlık personeline kazanın yerini gösterdi.





15 yıl önce