|

Elleri kelepçeli başkanlar reklam panolarında

Aa
00:00 - 1/01/2010 Cuma
Güncelleme: 14:48 - 1/01/2010 Cuma
Yeni Şafak
Elleri kelepçeli başkanlar reklam panolarında
Elleri kelepçeli başkanlar reklam panolarında

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Diyarbakır İl Başkanlığınca, KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu elleri kelepçeli 35 kişinin fotoğrafını kentin değişik yerlerinde reklam panolarına asıldı.

BDP Diyarbakır İl Başkanlığı, terör örgütü PKK'nın sivil oluşumu 'Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) Yapılanması'na yönelik operasyonda gözaltına alınan ve aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu elleri kelepçeli 35 kişinin fotoğrafının yer aldığı afişler hazırladı. Afişlerde, 'Dün Halepçe, Bugün Kelepçe' ibaresine yer verildi.

Irak'ın Halepçe kentine 1988'de düzenlenen kimyasal saldırıda yaklaşık 5 bin kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi de yaralanmış ve sakat kalmıştı.

KCK soruşturması kapsamında 24 Aralık 2009'da eş zamanlı yapılan operasyonda gözaltına alınan ve aralarında eski ile yeni belediye başkanlarının da bulunduğu 35 kişinin savcılığa çıkarılması sırasında ellerine plastik kelepçe takılmıştı. İçişleri Bakanlığı, KCK operasyonunda gözaltına alınanlara kelepçe takılmasıyla ilgili inceleme başlatmıştı.

14 yıl önce