|

Emekli subaylardan '28 Şubat' protestosu

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) üyesi bir grup, 28 Şubat soruşturmasını Ankara Adliyesi önünde protesto etti.

Cihan
00:00 - 15/04/2013 Pazartesi
Güncelleme: 16:07 - 15/04/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Emekli subaylardan '28 Şubat' protestosu
Emekli subaylardan '28 Şubat' protestosu

Grup adına konuşan, TESUD Genel Başkanı Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanan arkadaşlarının bir yıldır cezaevinde olduğunu söyledi. Arkadaşlarının ne ile suçlandığı bilinmeden cezaevinde tutulduğunu savunan Karakuş, "Tutuklamada çok acele davranan savcılarımız, iddianame hazırlamakta oldukça ağırdan almaktadır. Yasada belirlenen şartlar oluştuğunda oldukça kısa süreli bir tedbir olması gereken tutuklama, artık yargısız infaz haline dönüşmüştür." dedi.

28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklu bulunan arkadaşlarının ileri yaşta ve ilaçla zorla ayakta durabildiğini iddia eden Karakuş, tutuklulukta makul sürenin aşıldığını kaydetti. Karakuş, "Haklarında suç iddiası varsa elbette yargılansınlar ancak tutuksuz olarak da yargılanabilirler. Savcılık yeterli delil toplamadıysa neden bu kadar değerli insan bir yıl önceden zindanlara hapsedilmiştir." ifadelerini kullandı.

İddianamenin bir an evvel hazırlanmasını ve davanın açılmasını isteyen Karakuş, tutukluların serbest bırakılmasını istedi. Yargılanmanın tutuksuz ve halkın rahatlıkla izleyebileceği bir ortamda yapılması gerektiğini aktardı.

Açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

11 yıl önce