|

Erdoğan'a 6 bayan koruma

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın güvenliğini sağlayan koruma ordusuna özel eğitimli kadın korumalar da katılacak.

İha
00:00 - 3/11/2007 Cumartesi
Güncelleme: 14:05 - 3/11/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Erdoğan'a 6 bayan koruma
Erdoğan'a 6 bayan koruma

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın güvenliğini sağlayan koruma ordusuna özel eğitimli kadın korumalar da katılacak.

Erkek meslektaşları gibi zor bir eğitimden geçen kadın korumalar, önümüzdeki günlerde Erdoğan'ın koruma ekibinde yer alacak. Erdoğan'ın koruma timinde artık 3 öncü 3 yakın kadın koruma da görev alacak. Böylece Türkiye'de ilk kez bir erkek Başbakan, kadın korumalar tarafından korunacak.

Başbakanlık Koruma Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Başbakan Erdoğan'ın koruma timinde artık 6 kadın görev yapacak. 6 kadın korumanın 3'ü öncü ekipte, 3'ü de Başbakan Erdoğan'ın yakın koruması olarak görev yapacak. Özel eğitimli kadın polislerin birkaç hafta içerisinde Başbakan'ın koruma timine dahil olması bekleniyor. Performans testine tabi tutulan kadın korumalardan 100 metreyi 10 saniyede koşmaları, hedefi 12'den vurmaları istendi. Performans testini geçen kadın polisler, yakın koruma ekibine alındı. Öncü ekipte yer alacak 3 kadın koruma, Başbakan Erdoğan'ın gideceği yere saatler öncesinden giderek, incelemelerde bulunacak. Yakın kadın korumalar ise, Başbakan'ın yanından bir an olsun ayrılmayacak. Bombalı ve kimyasal saldırılara karşı da eğitim alan kadın korumalar, özellikle Başbakan'ın kalabalık ortamlarda kadınlarla olan diyaloğunda düzen sağlayacak.

Yeni uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte Erdoğan, özel eğitimli kadın polisler tarafından korunan ilk Başbakan olacak. Başbakan'ın 100 kişilik koruma timinde görev alacak 6 kadın korumanın ani müdahaleden bombalı saldırılara karşı da eğitimden geçirildiği öğrenildi.

16 yıl önce