|

'Ergenekon' davasına yarın devam edilecek

Aa
00:00 - 26/10/2008 Pazar
Güncelleme: 12:04 - 26/10/2008 Pazar
Yeni Şafak
'Ergenekon' davasına yarın devam edilecek
'Ergenekon' davasına yarın devam edilecek

"Ergenekon" soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 46'sı tutuklu 86 sanığın yargılanmasına yarın devam edilecek. Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 46'sı tutuklu 86 sanığın yargılandığı "Ergenekon" davasının 3. duruşması, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda saat 10.00'da başlayacak.




Davanın bir önceki duruşmasında sanıkların tamamının birlikte yargılanmasına karar verilmesi nedeniyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, başka davalar kapsamında tutuklu olan bu davanın tutuksuz sanıkları Sedat Peker ve Semih Tufan Gülaltay dışındaki diğer 38 tutuksuz sanığı gazete, televizyon ve haber ajansları aracılığıyla duruşmaya davet etti.



Bu tutuksuz sanıklar, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 252. maddesinin,"Kendisine veya onun namına tebligat yapılacak kimselere tebligat yapılmaması hallerinde, işin ivediliğine göre basın veya diğer kitle iletişim araçlarıylatebligat yapılar" hükmünü düzenleyen (h) bendi uyarınca mahkemeye çağrıldı.



Duruşmaya gelmeleri halinde, aralarında Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk ile eski İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Yalçın Alemdaroğlu ve İP Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever'inde olduğu tutuksuz 40 sanığın kimlik tespit işlemi yapılacak. Duruşmada daha sonra, önceki oturumlarda bazı sanık ve avukatlarınıniddianamenin satır satır okunması yönünde talepte bulunmaları dolayısıylaiddianamenin okunması bekleniyor.




Öte yandan, Köksal Şengün başkanlığındaki İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, iddianameyi hazırlayan 2 savcı, sanıklar, avukatlar veizleyicilerin hazır bulunacağı duruşma salonunun iç salonunda yoğunluk oluşmasıhalinde, daha önceden duruşmayı bu salondan izlemelerine izin verilen 6 haber ajansından birer muhabiri bu bölüme almayabileceği ifade ediliyor. Bu durumda haber ajanslarının muhabirleri ile diğer basın kuruluşlarınıntemsilcileri, davayı, duruşma salonundan sayılan ve iç salonun bitişiğinde yeralan dış salondaki LCD ekrandan canlı olarak izleyecek.




Davada, her duruşmanın ardından oturumlarda yapılan konuşma ve beyanlar ile mahkemece alınan ara kararlar gibi gelişmeler tutanak haline getiriliyor.

15 yıl önce