|

Esnaf yeter dedi

Bingöl''de, Lice''deki provokasyonu bahane eden grubun taşkınlığı esnafı isyan ettirdi. Kepenk kapatmadığı için işyerleri taşlanan esnaf ile grup arasında arbede yaşandı. Çıkan olaylarda 6 kişi yaralandı

Dha
00:00 - 22/08/2014 Cuma
Güncelleme: 00:39 - 22/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Esnaf yeter dedi
Esnaf yeter dedi

Diyarbakır''ın Lice İlçesi''ndeki provokasyonu Bingöl''ün Karlıova İlçesi''ne taşımaya çalışanlara esnaf ''dur'' dedi.

Lice''de 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları protesto etmek isteyen bir grup yürüyüş düzenledi. Yürüyüş öncesi esnafa kepenk kapatma çağrısında bulunulurken, yaklaşık 200 kişi ilçe merkezinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında arka kısımda bulunan ve yüzleri kapalı bir grup, kepenk kapatma çağrısına uymayan işyeri sahipleri ile tartıştı. Tartışmanın ardından yüzleri kapalı kişiler işyerlerine taş ve havai fişeklerle saldırdı.

6 KİŞİ YARALANDI

Esnafın bu gruba karşılık vermesi üzerine arbede çıktı. Taş ve sapaların kullanıldığı olaylarda 6 kişi yaralandı, bazı işyerlerinde hasar meydana geldi. Polis, saldırganlara gaz bombası ile müdahale ederken, ilçe merkezi savaş alanına döndü, bir polis aracı göstericiler tarafından yakıldı.

Polisin olayları önlemede yetersiz kalması üzerine jandarma ekipleri de takviye olarak ilçe merkezinde görevlendirildi. Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği gruplar kaçarken, ilçeye Bingöl''den takviye polis ekipleri sevk edildi. Karlıova''da çıkan olaylar öğlen saatlerine doğru yerini sakinliğe bırakırken, geniş güvenlik önlemleri alındı.


10 yıl önce