|

Evleri mezar oldu

Rize'de aşırı yağışlarda 9 katlı binanın birinci katını toprak bastı. Eşi sahur yemeği hazırladığı sırada uykuda olan baba ile 8 aylık oğlu heyelanda öldü.

Aa
00:00 - 20/09/2008 Cumartesi
Güncelleme: 22:48 - 19/09/2008 Cuma
Yeni Şafak
Evleri mezar oldu
Evleri mezar oldu

Rize'nin Pazar İlçesi Soğuksu Mahallesi'nde, 9 katlı bir binanın arka tarafında sabah saat 03.00 sıralarında aşırı yağmur nedeniyle toprak kayması oldu. Yağmur nedeniyle kayan topraklar binanın 1. katının duvarını yıkarak evin içine doldu. Bu sırada yaklaşık 1.5 yıl önce evlenen Çelik ailesinden, odada uyuyan Özcan Çelik ve 8 aylık oğlu Efe Çelik toprak altında kalarak öldü.

Sahur yemeği hazırlamak için kalkan ve o sırada odada bulunmayan Yeliz Çelik ise olaydan yara almadan kurtuldu. Özcan Çelik ve oğlunun cesedini toprak altından komşuları çıkartırken, anne Yeliz Çelik sinir krizleri geçirdi. Çelik, Pazar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Çelik ailesine ait otomobilin de toprak kayması sonucu 3-4 metre sürüklendiği ve toprak altında kaldığı belirlendi. Yetkililer, heyelan sonucu binanın bitişiğinde bulunan bazı binaları da güvenlik gerekçesiyle tahliye etti. Bu arada, aynı mahallede 1996 yılında meydana gelen heyelanda da bir binanın yıkıldığı ve olayda 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Öte yandan, Pazar-Hopa ile Rize-Pazar karayollarında ulaşım kontrollü sağlanıyor.



16 yıl önce