|

FACEBOOK polise yasak

Emniyet'e internet sınırlaması getirildi. Polisin, sistem bilgisayarlarının güvenliğini tehlikeye düşürecek internet sitelerine erişimi yasaklandı. Facebook gibi paylaşım siteleri de yasak kapsamında.

Haber Merkezi
00:00 - 20/03/2009 Friday
Güncelleme: 00:48 - 20/03/2009 Friday
Yeni Şafak
FACEBOOK polise yasak
FACEBOOK polise yasak

Emniyet personelinin, sistem bilgisayarlarının güvenliğini tehlikeye düşürecek internet sitelerine erişimine sınırlama konuldu. Facebook gibi paylaşım ve arkadaşlık siteleri de sınırlama kapsamına alındı.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tokgöz imzasıyla tüm il emniyet müdürlüklerine gönderilen yazıda, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanun'un “toplu kullanım sağlayıcılarının” konusu suç oluşturan içeriklere erişimi önleyici tedbirleri almakla yükümlü olduğu bildirildi.

SİSTEMİ TEHDİT EDİYOR

Yazıya göre, sistem bilgisayarlarının güvenliğini tehlikeye düşürmesi muhtemel siteler kapsamında web tabanlı elektronik posta hizmeti veren sitelere erişim de bugünden itibaren engellenecek.

5651 sayılı kanun kapsamında “cinsel içerikli, çıplak ya da yarı çıplak insan biçimlerini tasvir eden, kötü amaçlı kullanılan ilaçların tanıtımını yapan, kumar oynatan ve alkol ile tütün ürünlerinin satışını yapan internet siteleri” yasaklanacak. Kontrol merkezi barındıran, tuş kaydedici, anında mesajlaşmaya imkan veren programlar ve casus yazılımların bulunduğu internet siteleri de artık kullanılmayacak.

OYUNLAR DA YASAKLANDI

Elektronik oyunlar, arkadaş bulma ve buluşma, sohbet, ücretsiz yazılım indirme ücretli gezinti ve özel proxy hizmeti veren siteler ise “personelin iş gücü kaybını engellemek amacıyla” engellenecek. Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında başlayacak düzenlemenin daha sonra illeri de kapsaması öngörülüyor.

15 years ago