|

Fethiye'de 155 kaçak yakalandı

Fethiye'de denizde ve karada düzenlenen eş zamanlı operasyonda yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Rodos Adası'na gitmeye çalışan 155 kaçak yakalandı.

Aa
00:00 - 20/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 11:00 - 20/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Fethiye'de 155 kaçak yakalandı
Fethiye'de 155 kaçak yakalandı

Bölgede karada ve denizde kaçak bulunduğu ihbarını alan Fethiye Sahil Güvenlik 83 Bot Komutanlığı ekipleri ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı. Sahil Güvenlik ekipleri, Çığlık Koyu mevkisinde durumundan şüphelendiği 12 metrelik "Vagabund" isimli yelkenli tekneyi durdurdu.

Ekipler, Alman bayrağı asılmış yelkenli teknede Suriye, Burma, Afganistan, Azerbaycan ve İran uyruklu 56 kaçak bulunduğunu belirledi. Kaçakların bulunduğu tekne Fethiye Sahil Güvenlik 83 Bot Komutanlığı'na getirildi.

Tekneden indirilen kaçaklar, ifade işlemleri için İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.

"Karada 99 kaçak"

Operasyon kapsamında Günlüklü Koyu'ndaki ormanlık alanda kaçak bulunduğu ihbarını alan Göcek Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, 79'u Suriye, 14'ü Burma, 5'i Afganistan, 1'i ise Azerbaycan uyruklu 99 kaçağı yakaladı.

Organizatörlerin tekne ile koya getirdikleri kaçakları, "Rodos Adası diye" bırakıp kaçtığı iddia edildi.

Kaçaklar, minibüs ve otobüslerle Göcek Jandarma Karakol Komutanlı'na getirildi. Karakolda yeterince yer olmaması nedeniyle Göcek pazar yerine getirilen kaçaklar, jandarma gözetiminde kimlik tespiti için bekletildi.

Kaçakların, ifade işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirileceği öğrenildi.

10 yıl önce