|

Formasyonda hak kaybı yok

Yükseköğretim kurumlarında halen öğrenim gören öğrenciler ile bu kurumlardan mezun olanların herhangi bir mağduriyetinin söz konusu olmadığını bildiren YÖK, bu kapsamdakilerin de formasyon programlarına başvurabileceklerini açıkladı.

Haber Merkezi
00:00 - 4/05/2012 Cuma
Güncelleme: 01:01 - 4/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
Formasyonda hak kaybı yok
Formasyonda hak kaybı yok

YÖK 5 Nisan'da aldığı 'alan fakültesi öğrenci ve mezunlarının pedagojik formasyon programını kaldırma' kararını revize etti. Yeni karara göre öğrenci ve mezunlar pedagojik formasyon almaya devam edebilecek. YÖK Genel Kurulu dün bazı fakültelerden mezun olanlara öğretmenlik yolunu kapatan düzenlemeyi ele almak için toplandı. Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya başkanlığındaki YÖK Genel Kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

KONUYA AÇIKLIK GETİRİLDİ

Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu'nun YÖK'e sunduğu öneriler 5 Nisan'daki kabul edilmişti. Söz konusu kararlarda halen üniversitelerimizde açılmış bulunan pedagojik formasyon programlarına devam eden öğrencilerin haklarının saklı olduğu ifade edilmişti. Ancak kararda yer alan 'mevcut öğrenciler' ifadesinin farklı yorumlara yol açtığı gözlemlenmiş olup, konuya açıklık getirmek üzere ilgili kararlar, bugün toplanan Kurulumuzda yeniden müzakere edilmiştir. Özetl Yükseköğretim kurumlarımızda halen öğrenim gören öğrenciler ile bu kurumlardan mezun olanların alınan kararla ilgili olarak her hangi bir mağduriyeti söz konusu olmayıp, açılacak pedagojik formasyon programlarına başvurma hakları bulunmaktadır"

ÜNİVERSİTELER REKTÖRLERİNİ SEÇECEK

Açıklamada ayrıca Akdeniz, Ankara, Atatürk, Boğaziçi, Cumhuriyet, Çukurova, Dicle, 9 Eylül, Ege, Erciyes, Fırat, Gazi, Gaziantep, İnönü, İstanbul Teknik, Karadeniz Teknik, 19 Mayıs, Orta Doğu Teknik, Trakya ve Yıldız Teknik üniversitelerinin rektör adaylarını belirlemek üzere 14-15-16 Haziran tarihlerinde üniversitelerinde seçim yapmalarının kararlaştırıldığı belirtildi.



12 yıl önce