|

Fotoğrafın arkasında Ümraniye bombaları

'Darbe Andıcı' iddianamesinin eklerinde Ergenekon soruşturmasını başlatan Ümraniye bombalarıyla ilgili çarpıcı bir bilgi yer aldı. Ulusal TV İstihbarat Şefi Ufuk Akkaya'nın evinde ele geçirilen bir fotoğrafın arkasında el yazısıyla "Ümraniye'deki bombaları alalım yanacak. 2004 yılında (Fatih)" notu olduğu ortaya çıktı.

Aa
00:00 - 16/05/2010 Pazar
Güncelleme: 01:34 - 16/05/2010 Pazar
Yeni Şafak
Fotoğrafın arkasında Ümraniye bombaları
Fotoğrafın arkasında Ümraniye bombaları

Ergenekon kapsamında hazırlanan 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'yla ilgili iddianamenin 82 ek delil klasöründe, tutuklu sanık Ulusal TV İstihbarat Şefi Ufuk Akkaya'nın evinde ele geçirilen bir fotoğrafın arkasına el yazısıyla "Ümraniye'deki bombaları alalım yanacak. 2004 yılında (Fatih)" notu yazdığı belirlendi. Ergenekon soruşturmasının başlamasına neden olan Ümraniye'deki bombalarla ilgili notun yer aldığı 61 numaralı fotoğrafla ilgili belge 52'nci klasörde bulunuyor.

BULUNMADAN 3 YIL ÖNCE NOT EDİLDİ

İstek Vakfı Başkanı Bedrettin Dalan ve İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı hazırladığı iddia edilen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 7 sanıklı iddianamenin ek delil klasörlerindeki fotoğrafın arkasında ayrıca 2004 yılı notuyla "?Denizde Susurluk, Enis Ünlü, Recep Ahmet Mercan' ?Ömer Taşcı (Özel Harekat)" ifadeleri yer alıyor. Bugüne kadar 8 iddianame hazırlanan soruşturmanın başlamasına neden olan Ümraniye Çakmak Mahallesi'ndeki bir gecekonduda bulunan bombalar, polis tarafından 12 Haziran 2007 tarihinde ele geçirilmişti.

FOTOĞRAFTAKİLER BOMBALARLA İLGİLİ

Ufuk Akkaya'ya, sorgusunda fotoğrafın arkasında yer alan ifade soruldu. Akkaya'ya evinden ele geçirilen ve 61 numarası verilen arkasında "Ömer Taşçı (59) Samsun/Bafralı (Özel Harekatçı) Ümraniye'deki bombaları alalım yanacak. 2004 yılında (Fatih), Denizde Susurluk, Enis Ünlü, Recep Ahmet Mercan" notunun yeraldığı fotoğrafı ismini hatırlayamadığı bir kişiden aldığını söyledi. Akkaya, "Şahıs, bu fotoğrafta bulunan kişilerin Ümraniye bombaları ile ilgili olduğunu söyledi. Ayrıca arkasında yazılı bulunan hususları bana söyledi ve ben de bunları arkasına not ettim. Bilgileri veren kişiye güvenmediğim ve iddialarını ciddi bulmadığımdan araştırma bile yapmadım" dedi.

BEN DE ERGENEKONCUYUM

Ufuk Akkaya'dan ele geçirilen bir ajandanın 369 numaralı sayfasında ise "Sami Toprak - Karargah Evleri" şeklinde not yer alırken, ajandanın; 374 ile numaralandırılmış sayfasında ise "Kayseri Alay Komutanı Cemal Temizöz APO sorgusunda", "Prof. Dr. Yalçın Küçük (Hilmi Özkök darbesi)" deniliyor. Ajandanın 394 ile numaralandırılmış sayfasında da "Ben de Ergenekoncuyum" şeklinde düşülen el yazısı not ile birlikte bununla ilgili bir kampanyadan bahsediliyor.


Terör örgütüne üyelik suçlaması

Tutuklu sanık Ufuk Akkaya hakkında, 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek', 'özel hayatın gizliliğini ihlal etmek', 'hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek', 'devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hile ile alma, çalma' ve 'kayda alınan konuşmaların basın yayın yoluyla yayımlanması' suçlarından 26 yıl 3 aydan 55.5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.


Adliyede 'Balyoz' mesaisi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 'Balyoz Planı" iddiaları kapsamında, İzmir'de görev yapan ve emekli olduktan sonra kentte yaşayan 12 subayın ifadesinin alınması talimatı üzerine, dün subaylardan bir bölümü İzmir Adliyesi'nde ifade verdi. Öte yandan, 'Balyoz Planı' soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri olan Korgeneral Yurdaer Olcan yarın teslim olacak.

14 yıl önce