|

Galatasaray'da iyi bir gelecek kuyruğu

Galatasaray İlköğretim Okulu'na alınacak 50 öğrenci için 3 bin kişi başvurunca Galatasaray'dan Taksim Meydanı'na kadar metrelerce kuyruk oluştu.

İha
00:00 - 25/05/2008 الأحد
Güncelleme: 01:12 - 25/05/2008 الأحد
Yeni Şafak
Galatasaray'da iyi bir gelecek kuyruğu
Galatasaray'da iyi bir gelecek kuyruğu

Galatasaray İlköğretim Okulu'nun 1. sınıfına alınacak 50 öğrenci için yapılan kura çekimine yaklaşık 3 bin aday başvurunca Galatasaray'dan Taksim Meydanı'na kadar metrelerce kuyruk oluştu. Galatasaray İlköğretim Okulu 1. sınıfına alınacak 50 öğrenci için 13-22 Mayıs 2008 tarihleri arasında Galatasaray Beyoğlu binasına başvurarak ön kayıt yaptıran 2 bin 840 öğrenci arasından 50 öğrenci bu sabah düzenlenen kura çekimiyle belirlendi.

Lisenin bahçesinde gerçekleştirilen kura çekiminde tiyatro sanatçısı Tarık Pabucçuoğlu sunuculuk yaptı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Galatasaray Lisesi önünde çocuklarıyla birlikte beklemeye başlayan yaklaşık 10 bin kişi İstiklal Caddesi'nde eşi benzeri görülmemiş kuyruğa neden oldu. Lise önünde sıraya girmeye başlayan aileler İstiklal Caddesi'nden Taksim Meydanı'na kadar metrelerce uzunlukta bir kuyruk oluşturdu.

İYİ BİR GELECEK İÇİN

İstiklal Caddesi'nden geçen vatandaşlar uzayan kuyruğu şaşkınlıkla izlerken, aileler ise çocuklarının kaliteli bir eğitim alabilmesi için bu zahmete katlandıklarını söyledi. Kura çekimi için Galatasaray Vakfı'na 500 YTL bağışta bulunduklarını kaydeden aileler, "Galatasaray Lisesi köklü bir lise, eğitimi ise çok kaliteli. Çocuklarımızın iyi bir geleceğe sahip olması için bu zahmete katlanıyoruz. Çocuklarımızın eğitimini tutuğumuz takım gibi Galatasaray İlköğretim Okulu'nda geçirmesini istiyoruz" diye konuştu.


Heyacanlı bekleyiş

Kura çekim numaralarını dikkatlice takip eden anne babaların heyecanlı oldukları gözlendi. Kurada ismi çıkan bir baba, "Çok mutluyum. Çocuğumun da burada eğitim görmesinden kıvanç duyacağım" dedi.



٪d سنوات قبل