|

GATA konuşmasına 20 dakika ifade verdi

Ergenekon sanığı Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur, internete düşen GATA doktoru Albay Nusret Demircan'la yaptığı konuşmayla ilgili savcı Zekeriya Öz'e yaklaşık 20 dakika ifade verdi.

Beyhan Yalçınkaya
00:00 - 20/03/2009 Cuma
Güncelleme: 00:17 - 20/03/2009 Cuma
Yeni Şafak
GATA konuşmasına 20 dakika ifade verdi
GATA konuşmasına 20 dakika ifade verdi

GATA doktoru Tabip Albay Nusret Demircan'la eşi emekli Orgeneral Şener Eruygur'un sağlık sorunlarını konuştuğu ses kaydında '12. ve 14. Ağır Ceza Mahkemeleri bizden' diyen Mukaddes Eruygur, Ergenekon savcılarına 'tanık' olarak ifade verdi.

Mukaddes Eruygur Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların daveti üzerine dün sabah Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne avukatı Filiz Esen'le geldi. Hakim ve savcıların kullandığı kapıdan adliyeye giren Eruygur, Savcı Zekeriya Öz'e yaklaşık 20 dakika ifade verdi. Avukat Filiz Esen, müvekkilinin tanık olarak dinleneceğini adliyeye geldiklerinde öğrendiğini söyledi. İnternete düşen ses kaydına Albay Demircan'ın 'Şener Paşayı taburcu ederiz, ancak tutuklanmasından korkuyorum' sözleri Şener Eruygur'un GATA'ya sevkine gölge düşürmüştü. Demircan'ın ifadesi 23 Şubat'ta alınmıştı.

TARTAKLANAN MUHABİRE ÖZÜR

İfadesinin ardından Eruygur, avukatı ve yakın koruması ile birlikte 5. kattan asansöre bindi. Aynı asansöre binmek isteyen gazetecilerden Akşam gazetesi muhabiri Seda Kılıç, Eruygur'un koruması tarafından tartaklandı. Eruygur'un müdahale etmesi ile gazeteciler de asansöre bindi. Asansörde Eruygur, Kılıç'ı öptü ve koruması adına özür diledi. Eruygur, savcıların kendisine ne sorduğu yönündeki soruları ise cevapsız bıraktı.


Tanık oldu

Savcıya 'tanık' sıfatıyla ifade veren Mukaddes Eruygur, adliye çıkışında gazetecilerin sorularına cevap vermedi.

15 yıl önce