|

Haberal kabinesi

'İş göremez' raporu vererek Bülent Ecevit'i siyaseten tasfiye etme girişimiyle suçlanan Ergenekon'un tutuklu sanığı Mehmet Haberal'ın, tedavi gördüğü hastane, 57. Hükümet'in bakanlarının akınına uğradı. DSP'li, MHP'li ve ANAP'lı bakanlar hastane koridorunda adeta karargah kurdu.

Serkan Nergis
00:00 - 20/04/2009 Pazartesi
Güncelleme: 03:35 - 20/04/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Haberal kabinesi
Haberal kabinesi

Ergenekon Terör Örgütü'ne yönelik operasyonların 12. dalgasında tutuklandıktan sonra konulduğu Metris Cezaevi'nde rahatsızlanarak İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'ne kaldırılan Mehmet Haberal'a eski siyasetçilerden ziyaretçi akını yaşandı. 57. Hükümet'in Başbakanı Bülent Ecevit'i sağlık raporuyla tasfiye etmekle suçlanan Haberal'ın ziyaretçileri arasında, dönemin DSP'li bakanlarının da bulunması dikkat çekti.

SİYASETÇİ AKINI

4 gündür yoğun bakım ünitesinde tutulan Haberal'ı dün, 57. Hükümet'in Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, eski İçişleri Bakanı İsmet Sezgin, DSP'li eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şükrü Sina Gürel, eski Kültür ve Turizm Bakanı İstemihan Talay gibi isimler ziyaret etti. Haberal'ı önceki gün ziyaret eden isimler arasında ise Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, MHP'li eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın ve ANAP'lı eski Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar bulunuyordu.

YILMAZ: HAZMEDEMİYOR

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada Haberal'ın sağlık durumunun iyiye gittiğini ifade etti. Savcılıktan özel izin alarak görüşme imkanı bulduğunu belirten Yılmaz, Haberal'ın karşı karşıya kaldığı durumu hazmedemediğini ifade etti. DYP'li eski İçişleri Bakanı İsmet Sezgin de Haberal'ın istediği takdirde Cumhurbaşkanı olabilecek bir isim olduğunu ileri sürdü.

'PEK MUHTEREM KİŞİ'

Eski Kültür ve Turizm Bakanı İstemihan Talay ise DSP Milletvekili Recai Birgün tarafından eski liderini tasfiye etme girişimiyle suçlanan Haberal için 'pek muhterem bir kişi' değerlendirmesinde bulundu. Talay, Ecevit'in Haberal'a Cumhurbaşkanlığı teklif ettiğini, ancak Haberal'ın 'Ben Meclis'te seçilmiş birisi değilim' diyerek reddettiğini iddia etti. Eski Meclis Başkanı Hüsamettin Cindoruk da kalpteki ritim bozukluğunun kendisi gibi yaşlı insanlar için hayati tehlike arzettiğini ifade etti.


Özcan telefonla aradı

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Metris Cezaevi'nde rahatsızlanınca İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'ne kaldırılan Ergenekon sanığı, Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'ı telefonla arayarak sağlık durumunu sorduğunu söyledi.




15 yıl önce