|

Hac kayıtları 2 kategoride yapılıyor

İha
00:00 - 12/03/2008 الأربعاء
Güncelleme: 15:38 - 12/03/2008 الأربعاء
Yeni Şafak
Hac kayıtları 2 kategoride yapılıyor
Hac kayıtları 2 kategoride yapılıyor

Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, 2008 yılı hac organizasyonlarına katılmak isteyenlerle ilgili müracaatların 12-27 Mart tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerine 'Kayıt Yeniletme' ve 'Ön Kayıt Yaptırma' şeklinde iki ayrı kategoride yapılacağını söyledi.

Müftü Tahiroğlu, yaptığı açıklamada, 2008 yılı hac kayıtları için vatandaşların bilgilenmeleri hususunda kayıt işlemlerinin bugün itibari ile başladığını belirterek, "Hacca ilk defa gitmek üzere 2007 yılında ön kayıt yaptırarak kuraya katıldığı halde bugüne kadar herhangi bir sebeple hacca gitmeyenler, belirtilen tarihlerde il ve ilçe müftülüklerine müracaat edeceklerdir. Kayıt yeniletenlerden ön kayıt ücreti alınmayacaktır. Hacca gitmek üzere ön kayıt yaptıranların, sadece eş, anne, baba, kardeş ve çocukları ile birlikte tek numarayla kuraya katılma talepleri karşılanacak, bunun dışında kuraya birlikte girme talepleri kabul edilmeyecektir. 2008 yılında ilk defa hacca gitmek üzere müracaat edecekler ise ön kayıt ücreti olarak belirlenen 15 YTL'yi ilgili bankaya yatırarak belirtilen tarihlerde, il ve ilçe müftülüklerine ön kayıtlarını yaptıracaklardır" dedi.

Müracaat formundaki kategori tercihleri bağlayıcı olacağından ve kesin kayıtlar sırasında üst kategorilerinden alt kategorilere geçiş yapma imkanı verilmeyeceğini kaydeden Müftü Tahiroğlu, "Hacı adayları kategori tercihlerini dikkatlice ve bilinçli bir şekilde yapılmalıdır. Mahremlerden birinin kayıt yenilemesini diğerinin ise ön kayıt yaptırması halinde bunlar müracaatlarını birlikte yapacaklar ve kuraya tek numara ile gireceklerdir. Tek başına hacca gidemeyecek durumda olan engeli vatandaşlarımızın müracaatları, hacca hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte kabul edilecektir. Daha önce hacca gittiği halde ön kayıt yaptırdığı tespit edilenlerin kaydı silinecek, bunlar kura çekimine dahil edilmeyecek ve ön kayıt ücreti yatırmışlarsa iade edilmeyecektir. Yapılacak kayıtlar ile bilahare çekilecek kura sonucuna göre oluşturulacak sıralamalar sadece 2008 yılı haccı için geçerli olacaktır" diye konuştu.

٪d سنوات قبل