|

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Anka
00:00 - 1/01/2010 vendredi
Güncelleme: 12:58 - 1/01/2010 vendredi
Yeni Şafak
Hafta sonu hava nasıl olacak?
Hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, hafta sonu Türkiye'nin büyük bölümünde yağış bekleniyor,

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son değerlendirmelere göre, yarın (Cumartesi) hava durumu şöyle tahmin ediliyor:

Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Doğu Akdeniz, Göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Antalya, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Rüzgar yurdun güney, iç ve batı bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Pazar günü ile Türkiye'nin geneli çok bulutlu olacak. Pazar günü de hava durumu şöyle tahmin ediliyor: Konya, Aksaray, Karaman, Niğde ve Mersin çevreleri dışında kalan bölgelerimiz yağışlı geçecek. Yağışlar; Erzurum, Bingöl, Bitlis, Muş, Van, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Trakya, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda, karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Rüzgar Marmara ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek.


il y a 14 ans