|

Hakkari'de bir uzman çavuş şehit

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Mete Han şehit olurken, 1 terörist etkisiz hale getirildi.

Yeni Şafak
00:00 - 14/06/2009 Pazar
Güncelleme: 12:28 - 14/06/2009 Pazar
Yeni Şafak
Hakkari'de bir uzman çavuş şehit
Hakkari'de bir uzman çavuş şehit

Hakkari'de güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Mete Han şehit oldu. Çatışmada bir terörist ölü ele geçirildi.


Genelkurmay Başkanlığı resmi kurumsal internet sitesinden edinilen bilgiye göre, Yüksekova ilçesi dağlık arazi kesiminde bir grup bölücü terör örgütü mensubuyla karşılaşılması üzerine, teröristler tarafından açılan ilk ateş sonucu 1 güvenlik görevlisi şehit oldu. Çatışmanın devamında 1 terörist etkisiz hale getirildi.


Öte yandan teröristle birlikte, 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve bu silaha ait 150 adet mermiyle 1 adet telsiz ele geçirildiği belirtildi. Bölgede operasyonların devam ettiği bildirildi.


BİNGÖL'DE TERÖRİSTLERE AİT MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan Bingöl'de güvenlik kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda teröristlere ait çok sayıda yaşam malzemesi ve gıda maddesi ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden edinilen bilgiye göre, Bingöl'ün Karlıova ilçesi dağlık arazi kesiminde bölücü terör örgüt mensuplarına ait 215 kilogram gıda maddesi ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerin olay yerinde imha edildiği bildirildi.



ŞEMDİNLİ'DE TACİZ ATEŞİNDE BİR GÜVENLİK GÖREVLİSİ YARALANDI

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sırasında bir güvenlik görevlisinin yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki, “Bölücü Terör Örgütüyle Mücadele Olayları” başlıklı bölümde yer alan bilgiye göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Irak sınırı bölgesinde görev yapan güvenlik güçlerine, bölücü terör örgütü mensupları tarafından taciz ateşi açıldı. Taciz ateşi açılan bölge anında destek silahlarıyla ateş altına alınırken, bir güvenlik görevlisi yaralandı. Bu arada, Bingöl'ün Karlıova ilçesi dağlık arazi kesiminde, bölücü terör örgütü mensuplarına ait 215 kilogram gıda maddesi ve çeşitli yaşam malzemesi ele geçirildi.

Öte yandan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi dağlık arazi kesiminde, teröristler tarafından açılan ateş sonucu bir güvenlik görevlisinin şehit olduğu, bir teröristin de etkisiz hale getirildiği çatışmada, teröristle birlikte, 1 Kaleşnikof piyade tüfeği ve bu silaha ait 150 mermi ile bir telsiz ele geçirildi.


15 yıl önce