|

'Halka uzanan eller kırılsın'

Beytüşşebap'ta 12 vatandaşın katledildiği terör saldırısı Silopi ilçesinde basın açıklamasıyla kınandı.

İha
00:00 - 6/10/2007 Cumartesi
Güncelleme: 15:30 - 6/10/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
'Halka uzanan eller kırılsın'
'Halka uzanan eller kırılsın'

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 12 vatandaşın katledildiği terör saldırısı, Silopi ilçesinde sivil toplum örgütlerinin düzenlediği basın açıklamasıyla kınandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve binlerce vatandaşın katıldığı basın açıklamasında, "Kahrolsun PKK", "Askere uzanan eller kırılsın", "Halka uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar atıldı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından basın açıklamasını okuyan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Silopi Şube Başkanı Dündar Kesik, olayı gerçekleştirenleri lanetlediklerini belirterek, "Bizler Silopi'de bulunan demokratik kitle örgütleri ve siyasi parti temsilcileri olarak, yıllardır PKK terör örgütünün ülkemizde gerçekleştirdiği ve birçok masum insanımızın hayatına mal olan terör olaylarını nefretle kınıyoruz ve kabullenmiyoruz. Kabul etmediğimizi 70 milyon vatandaşımıza ve tüm dünyaya haykırıyoruz. Beytüşşebap ilçesinin Beşağaç köyünde 12 vatandaşımız PKK'lı teröristler tarafından katledilmiştir. Bu olayda da, emperyalistlerin bir oyununa daha şahit olduk. Emperyalistlerin uzun yıllardan beri ülkemizi bölmek ve parçalamak için çalıştıklarını biliyoruz. Bunların yerli işbirlikçileriyle beraber bizleri rahat bırakmayacaklarını da çok iyi biliyoruz. Ama korkmayacağız, yılmayacağız. Bizler huzur istiyoruz, iş, aş istiyoruz. Habur Gümrük Kapısı'nın canlanmasını istiyoruz. Bizler üniversite istiyoruz ki; aydın insanlarımız çoğalsın. İnsanca, kardeşçe, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak istiyoruz. Köylerine su götürmek için bu mübarek ayda aç susuz çalışan ve iftarlarını açmak için evlerine dönmekte olan vatandaşlarımızın canlarına kast edenlerin yaptığı saldırı bir insanlık ayıbıdır. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Hiçbir günahı olmayan, masum vatandaşlarımızın katledilmeleri ve yaralanmaları bir caniliktir. Bu talihsiz olay bizleri derinden üzmüştür. Bu vesileyle olayı gerçekleştiren PKK terör örgütünü ve terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Ülkemizi birlik, beraberlik ve aydınlık günlerin beklediğini yineliyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

16 yıl önce