|

Hastane personeline bıçaklı saldırı

Cihan
00:00 - 2/05/2012 Çarşamba
Güncelleme: 17:26 - 2/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Hastane personeline bıçaklı saldırı
Hastane personeline bıçaklı saldırı

Ankara'daki Yenimahalle Devlet Hastanesi'nde, doktor ve acil servis çalışanlarına saldırmak için harekete geçen bıçaklı saldırgan saniye saniye görüntülendi. Bayan polisin üzerine yürüdüğü sırada yere düşen şahıs, güçlükle etkisiz hale getirildi.

Olay, dün öğle saatlerinde meydana geldi. Hasta olan bir kadın ve hastanın eşi M.U. (59), Yenimahalle Devlet Hastanesi'ne geldi. Hasta, yoğun bakım servisinde yer olmaması sebebiyle Yüzüncü Yıl Hastanesi'ne sevk edildi.112 ekiplerinin yardımıyla Yüzüncü Yıl Hastanesi'ne götürülen hasta ve eşi M.U, buradaki doktor tarafından tekrar Yenimahalle Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Dün saat 16.00 sıralarında yeniden Yenimahalle Devlet Hastanesi'ne getirilen hasta burada yoğun bakıma alındı.

Hastanın öfkeli eşi M.U., ambulansın ardından aracıyla hastaneye geldi. Eline aldığı bıçakla aracından inip acil servise giren hasta yakını, doktoru aramaya başladı. Acil servis personeli ve güvenlik görevlileri, eli bıçaklı şahsı görünce hastane içerisine kaçışmaya başladı. Doktorun dışarıya çıkarak kaçtığını gören M.U., tekrar dışarıya çıktı. Kısa bir kovalamacanın ardından doktorun içeriye dönmesi ile M.U. da ikinci kez elindeki bıçağıyla acil servise geri döndü. İçeride bulunan bayan polis memurunun silahı ile yaptığı dur ihtarına uymayan M.U. polisin üzerine doğru ilerlerken ayağı kayarak yere düştü. Saldırganın düştüğünü gören çevredekiler, üzerine atladıkları M.U.'yu etkisiz hale getirdi. M.U. polis ekiplerince karakola götürüldü. M.U.'nun hasta olan eşi de, dün akşam saatlerinde 112 ekiplerince Bilgi Hastanesi'ne gönderildi.

Olayın ardından hastaneye gelen Ankara İl Sağlık Müdürü Seracettin Çom ve Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Daire Başkanı İdris Ahmet Çakır, saldırı girişimi ile ilgili olarak Başhekim Uğur Yıldız'dan bilgi aldı. Seracattin Çom, bu olayın kabul edilemez olduğunu belirterek, en büyük tesellilerinin yaralı veya can kaybının olmaması olduğunu ifade etti. Çom, Bakanlık olarak bu tür olayların ve şiddetin yaşanmaması için her şeyi yapacaklarını kaydetti. Bu tür davranışların insanlık dışı olduğunun altını çizen Çom, bütün vatandaşları sağduyulu olmaya davet ettiğini söyledi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Daire Başkanı İdris Ahmet Çakır ise bu tür olayların kesinlikle olmamasını istediklerini kaydetti. Hem hastane personelinin hem de vatandaşların sıkıntılar çektiğini anlatan Çakır, sağduyu, karşılıklı saygı ve sevgi beklediklerini vurguladı. Başhekim Uğur Yıldız da, vatandaşlardan duyarlı olmalarını, medyadan da şiddet unsuru içeren yapımlardan uzak durmalarını istedi.

12 yıl önce
default-profile-img