|

Hayrettin Karaman: Biz de sizin kadar biliyoruz

Akil İnsanlar Marmara Grubu Başkanı Prof. Dr. Hayrettin Karaman, bilip de gizledikleri herhangi bir bilgiye sahip olmadıklarını, kendilerinin de vatandaş kadar bildiğini söyledi.

Cihan
00:00 - 25/04/2013 Perşembe
Güncelleme: 01:39 - 26/04/2013 Cuma
Yeni Şafak
Hayrettin Karaman: Biz de sizin kadar biliyoruz
Hayrettin Karaman: Biz de sizin kadar biliyoruz

Akil İnsanlar Marmara Grubunun Bursa toplantısı, Bursa Küçük Millet Meclisi ile yapılan toplantı ile başladı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya daha önce geleceği açıklanan üyelerden Yücel Sayman, Levent Korkut, Hayrettin Karaman, Ali Bayramoğlu ve Mustafa Armağan'dan yalnızca Hayrettin Karaman, Levent Korkut ve Mustafa Armağan katıldı. Levent Korkut ve Mustafa Armağan'ın ise toplantıya geç gelmeleri tepki çekti.

Akil İnsanların sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yaptığı toplantı öncesi dışarıda toplanan kalabalık içeri girmek isteyince polis biber gazı ile müdahale etti. Ardından bir bayan akil insanların gireceği kapıyı tutarak buradan ayrılmak istemedi. Programda aynı şekilde tartışmalar içinde ve gergin bir ortamda geçti. Dışarıda başlayan gerginlik salona da yansıdı.

Akil İnsanlar Marmara Grubu Başkanı Prof. Dr. Hayrettin Karaman, demokraside herkesin şiddet ve hakarete varmadan fikrini serbestçe söyleyebileceğine dikkat çekerek, salonda gösterilen tepkinin kendisine haksızlık olduğunu belirtti. Karaman, kendilerinin de vatandaş kadar bildiğini vurgulayarak, "Vatandaş diyor ki; ne verdinizde bunlar böyle silah bırakıp gidiyor? Bunu biz onlara soracağız, bende Müslümanım, Allah'tan korkarım, yalan yere yemin etmem. Vallahi, onlara verdikleri her hangi bir şeyi sizin bilmediğiniz, bizim bildiğimiz her hangi bir şeyi, bize bildirmediler. Böyle bir şey yok. Biz bilmiyoruz, biz de sizin kadar biliyoruz." dedi.

Levent Korkut ise bu konuda herkese eşit mesafede olduklarını belirterek, "Sonuçta barışa karar verecek olan halktır, halkın kendisidir, ancak halk isterse bu olur, halk istemezse böyle bir şeyin olması mümkün değildir, halkın idaresi burada önemlidir." dedi.

Mustafa Armağan da, insanların protestolarına alıştıklarını belirterek, "Osmanlı'da ilk zamanlarda bir sürü sorunlar yaşandı ve yavaş yavaş olgunluğa kavuştu. Ancak 150. yılında İstanbul fethedildi. Bizde 90. yılda bu sorunlarla karşılaşıyorsak inşallah Türkiye bitmiyor, Türkiye sona ermiyor. İnşallah önümüzde yüzyıllar olacak." şeklinde konuştu.

GAZİ, PROTEZ BACAĞINI KENDİSİNE TEPKİ GÖSTERENE FIRLATTI

Toplantıya davetli olmamalarına rağmen kendi istekleri ile katılan Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu ve beraberindekiler, heyeti protesto ederek toplantı salonundan çıktı. Toplantıda, katılımcılar ve Akil İnsanlar Marmara Grubu üyeleri karşılıklı olarak çözüm süreci ile ilgili fikirlerini dile getirdi.

Toplantıya katılan Güneydoğu Gazileri Selçuk Çelik ve Ümit Kaplan Türkiye'de Tür-Kürt sorunu olmadığını belirterek bir bölücülük sorunu olduğunu söyledi. Yer yer tartışmaların yaşandığı toplantıda bir katılımcı Güneydoğu Gazisi Selçuk Çelik'e, "Sus seni mi dinleyeceğiz" diye tepki gösterdi. Bunun üzerine Gazi Çelik ise, protez bacağını çıkararak tepki gösteren kişiye fırlattı. Gazi Çelik, diğer gazi arkadaşı Ümit Kaplan tarafından sakinleştirilirken, ikili daha sonra toplantıyı protesto ederek salondan çıktı.

11 yıl önce