|

İDO kaybolan gençlerle ilgili açıklama yaptı

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), Kumburgaz'da kaybolan 5 gencin deniz otobüsündeki yolcular tarafından görülüp kaptana ihbarda bulunulduğu iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Dha
00:00 - 21/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:07 - 21/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
İDO kaybolan gençlerle ilgili açıklama yaptı
İDO kaybolan gençlerle ilgili açıklama yaptı

Yapılan açıklama şu şekilde:

"İDO'nun 17 Ağustos Pazar günkü, saat 17:00 Avşa kalkışlı Avşa-Marmara Adası-Yenikapı seferini yapan Kemal Reis-5 deniz otobüsünde, seyir sırasında, bir yolcudan geminin kaptanına bir ihbar ulaşmıştır. Yolcu tarafından, gemi personeli aracılığıyla kaptana iletilen bu ihbara göre, yolcular geminin açıklarında hareket eden bir şey gördüklerini, bunun içinde insan barındıran bir kayık yahut başka bir araç olabileceğinden şüphe ettiklerini bildirmişlerdir.

Herhangi bir bulguya rastlanmamış

Bunun üzerine, zorlu hava şartlarında gerçekleşen deniz yolculuğuna rağmen, kaptan gerek radar, gerekse, dürbün ve gözle tüm kontrollerini gerçekleştirmiştir. Kaptanın yaptığı kontrollerde herhangi bir bulguya rastlamamış, bunun üzerine kaptan, yolcuların yaptığı ihbarı esas alarak, derhal Kıyı Emniyetini, bağlı sektör Marmarayı 14. Kanaldan aramış, bulundukları koordinatı ve ihbar edilen olayın mevkiini bildirmiştir, ihbarın alındığının teyidini yapmıştır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur."

10 yıl önce