|

İşçi Parti'sinden açıklama yapıldı

Cihan
00:00 - 22/03/2008 Cumartesi
Güncelleme: 13:01 - 22/03/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
İşçi Parti'sinden açıklama yapıldı
İşçi Parti'sinden açıklama yapıldı

Ergenekon Operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Kemal Alemdaroğlu, Doğu Perinçek ve İlhan Selçuk'un da bulunduğu 12 kişinin sorgusu sürüyor.



Zanlıların avukatlarıyla birlikte Emniyet'te gelen İşçi Partili (İP) bir grup, bina önünde basın açıklaması yaptı. Ergenekon Terör Örgütü'ne yönelik yapılan operasyon kapsamında dün gözaltına alınan 12 kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları devam ediyor. Gözaltına alınan zanlıların ilk 24 saat içinde avukatlarıyla görüşmelerine izin verilmediği için, görüşmeler bugün gerçekleştirildi. İP üyesi olduklarını belirten yaklaşık 100 kişilik bir grup da zanlı avukatlarıyla birlikte Emniyet'e gelerek basın açıklaması yaptı. İP İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel ve Doğu Perinçek'in eşi Şule Perinçek'in de aralarında bulunduğu grubun Emniyet önüne gelmesi sırasında polisin sıkı güvenlik önlemi aldığı görüldü. Grup adına açıklamayı yapan Erkan Önsel, zanlıların gözaltına alınmasının haksızlık olduğunu iddia ederek, Ergenekon isimli bir örgütün bulunmadığını savundu.



Vatansever insanların operasyon kapsamında gözaltına alındıklarını öne süren Önsel, Perinçek ve diğer zanlıların kısa sürede serbest bırakılacağına inandıklarını söyledi.


Şule Perinçek ise bazı basın organlarında çıkan, yaşı hatırlatılan İlhan Selçuk'un mağdur edildiği yönündeki haberlere tepki gösterdi. Selçuk'un bu haberleri görmesi durumunda kendisinin de tepki göstereceğini söyleyen Perinçek, "İlhan Selçuk bunları görse üzülürdü" dedi. Polisin, operasyonun ardından evinde uzun süre arama yaptığını söyleyen Perinçek, "15 bin kitap ve klasörü sayfa sayfa, tek tek incelediler. Klasörlerin arasında 'Perinçek'in Lozan başarıları' isimli bir dosya vardı. Onu bile suç unsuru sayarak el koydular" dedi. Avukatların müvekkilleriyle görüşmelerinin ardından Emniyet önünden ayrılan grup, Şişli'deki Cumhuriyet Gazetesi'ne gitti.

16 yıl önce
default-profile-img