|

İslam alimleri Peygamber Yolunda buluşuyor

Yeni Ümit ve Hira Dergileri tarafından düzenlenen “Sosyal Problemlere Peygamber Yolu'ndan Çözümler” konulu sempozyum, insanlığın problemlerine çözüm yolları arayan İslam alimlerini “Peygamber Yolu”nda bir araya getiriyor

00:00 - 4/05/2012 Cuma
Güncelleme: 22:51 - 3/05/2012 Perşembe
Yeni Şafak
İslam alimleri Peygamber Yolunda buluşuyor
İslam alimleri Peygamber Yolunda buluşuyor

Türkiye ve İslam dünyasının önde gelen ilim ve fikir adamlarını 5-6 Mayıs tarihlerinde Gaziantep'te bir araya geliyor. “Sosyal Sorunlara Peygamber Yolu'ndan Çözümler” başlıklı uluslararası sempozyum, altı ayrı oturumda gerçekleşecek. “Peygamber Yolu'nun Evrenselliği ve Temsil”, “İçtimaî Problemler ve Çözüm Yolları”, “Peygamber Yolu ve İdeal Toplum”, “Peygamber Yolu'nun İlim ve Eğitim Anlayışı”, “İnsanın Huzuru/Güvenliği” ve “Selefe Saygı” ana başlıklarında yapılacak oturumlarda çok değerli yerli ve yabancı alimler hazırladıkları tebliğleri katılımcılarla paylaşacak. Yeni Ümit ve Hira Dergilerinin birlikte düzenlediği uluslararası “Sosyal Problemlere Peygamber Yolu'ndan Çözümler” sempozyumuna, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mısır Müftüsü Prof. Dr. Ali Cuma, Prof. Dr. Abdurrezzak Gassum gibi ülkemizin ve İslam dünyasının önde gelen akademisyen, ilim adamı ve kanaat önderleri teşrif ederken, açılışa Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da iştirak edecek.

Sempozyumdan önce Yeni Ümit ve Hira Dergisi temsilcileri tarafından Gaziantep mutfağıyla meşhur Güneşlideki Kubban Restoran'da bir basın toplantısı düzenlendi. Yeni Ümit Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ergun Çapan ve Hira Dergisi Yazı İşleri Müdürü Ecir İşiyok'un katıldığı toplantıda sempozyumun ana teması ve sunulacak tebliğler üzerine açıklamalar yapıldı. Sempozyumun ele aldığı konuların her zaman için geçerli konular olduğunu belirten Çapan, “Peygamber Efendimizin (S.A.S.) yaşadığı döneme baktığımızda farklı yerlerden ve farklı kültürden gelen insanlar var. İslam'ın temeli evrensellik üzerinedir. Bugünkü yaşanan problemler 'Peygamber Yolu'nun mesajının tam olarak anlaşılamamasından kaynaklanıyor” dedi. Konuşmasının devamında dinlerin özündeki kardeşliğe de değinen Çapan, eğer İslamiyet doğru yaşanırsa, seviyeli temsil edilirse bu problemlerin çoğunun kendiliğinden kalkacağını ifade etti. Hira Dergisi Yazı İşleri Müdürü Ecir İşiyok da basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, sempozyumun İslam âleminin içinde bulunduğu sıkıntılı süreci aşmada yol gösterici olacağına inandığını dile getirdi.

60 ülkeden misafirlerin katılacağı sempozyum, Gaziantep Şehit Kamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.


12 yıl önce