|

'İstanbul 2010' için Dolmabahçe'de start

Gökhan Yılmaz
00:00 - 25/05/2008 dimanche
Güncelleme: 01:09 - 25/05/2008 dimanche
Yeni Şafak
'İstanbul 2010' için Dolmabahçe'de start
'İstanbul 2010' için Dolmabahçe'de start

2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'da yapılacak çalışmaların tanıtım toplantısı Beşiktaş'taki Dolmabahçe Sarayı'nda yapıldı. Toplantıya Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milletvekilleri, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra iş, sanat ve akademisyenlerden oluşan seçkin bir davetliler topluluğu katıldı. 2010 yılına kadar İstanbul için yapılacakların tanıtıldığı programda konuşan Meclis Başkanı Köksal Toptan, “İstanbul, Avrupa Kültür başkenti hatta dünya kültürü başkenti olmak için en uygun adaydır. TBMM olarak İstanbul'un kültür başkenti olduğu bu projenin yanındayız. Bu görevi için gerekenleri yapacağız” dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Koordinasyon Kurulu Başkanı Hayati Yazıcı da, “Bu şehri 2010'a hazırlarken öncelikli hedefimiz, İstanbul halkının, yani bu şehrin ekmeğini yiyen, suyunu içen, hatta buradan gelip geçen herkesi İstanbullulukla, İstanbul kültürü ile en önemlisi kültür ile yüzleştirme olmalıdır” şeklinde konuştu.

KENTİ ÇOK TAHRİP ETTİK

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise kente yeni kültür merkezlerinin kazandırılacağını belirterek, “ Bu kenti çok tahrip ettik. Şimdi bu süreç nedeniyle tarihi yapılarımızı yeniden ihya ederek bu vefa borcumuzu ödemenin vakti gelmiştir” dedi. Tanıtım toplantısı, toplu fotoğraf çektirmesiyle son buldu.



il y a 16 ans
default-profile-img