|

İstanbul'da helikopterli narkotik baskını

İstanbul polisi, önceden belirlenen 40 adrese uyuşturucu ve hırsızlık operasyonu düzenledi. Polisi fark ederek kaçan bir şüpheli, başka bir apartmanda yakalandı. Polis, şüphelinin attığı silahı bulmak için uzun süre arama yaptı.

Cihan
00:00 - 9/04/2013 Salı
Güncelleme: 07:34 - 9/04/2013 Salı
Yeni Şafak
İstanbul'da helikopterli narkotik baskını
İstanbul'da helikopterli narkotik baskını

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, öze harekat ve çevik kuvvet polislerinin de katılımıyla kent genelinde hırsızlık ve uyuşturucu operasyonu düzenledi. Polis helikopterinin havadan destek verdiği operasyonda çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapıldı.

Ağırlıklı olarak Başakşehir Şahintepesi ve Avcılar Tahtakale Mahallesi Özgürlük Sokak'taki bir apartmanda baskın yapılan adresler arasında yer aldı. Binada narkotik köpekleri de kullanılarak yapılan aramalarda, dairelerin gizli bölmelerine zulalanmış yüklü miktarda uyuşturucu madde ve bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Polisin operasyon düzenlediği binanın çevresindeki güvenlik kameraları dikkat çekti. Kameraların ne işe yaradığı ise çok geçmeden anlaşıldı. Polis, hakkında yakalama kararı bulunan şüpheliyi ise bulamadı. Şahsın güvenlik kameralarından polisin geldiğini görünce kaçtığı ortaya çıktı. Aramalarını genişleten polis, şüpheliyi bitişikteki apartmanda saklanırken buldu. Kıskıvrak yakalanan şüpheli gözaltına alındı.

Polis, şüpheli şahsın çatından attığını söylediği silahı bulmak için uzun süre arama yaptı. Binanın çevresinde de aramaya yapan polis silahı bulamadı.

Operasyon kapsamında 50'nin üzerinde kişi hakkınde yakalama kararı bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

11 yıl önce