|

İstanbullu öğrenciler sütlerini içti

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttü 'Okul Sütü' projesi İstanbul'da hayata geçirildi. Öğrenciler, ilk sütlerini İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun elinden aldı.

Cihan
00:00 - 2/05/2012 Çarşamba
Güncelleme: 12:25 - 2/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
İstanbullu öğrenciler sütlerini içti
İstanbullu öğrenciler sütlerini içti

'Okul Sütü' projesi Bağcılar Koca Yusuf İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programda başlatıldı. Programa İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Vali Mutlu'yu okul girişinde öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibi karşıladı. Bir süre halk oyunları gösterilerini izleyen Vali Mutlu, ardından sınıflara girdi.

Öğrencilerle sohbet eden ve onlara sütün yararlarını anlatan Vali Mutlu, sütlerin üzerindeki 'Okul sütü, akıl küpü' yazısını öğrencilere tekrarlattı. Vali Mutlu'nun basın mensuplarına yönelik "Siz süt içtiniz mi ?” sorusuna bir gazetecinin verdiği “İçmediğim için boyum kısa kalmış.” sözleri çocukları güldürdü.

Vali Mutlu, çocuklara sütlerini dağıtırken, çocuklar da projeyi hayata geçirenlere hep bir ağızdan teşekkür etti. Çocuklarla birlikte süt içen Vali Mutlu, ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.

Süt dağıtımından sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Mutlu, projenin başlamasıyla İstanbul'da ana sınıfları ve 1. sınıflarda eğitim gören 1 milyon 109 bin öğrenciye süt dağıttıklarını belirtti. Uygulama ile ilgili bilgi veren Vali Mutlu, “Haftanın 5 günü okul idarelerimize teslim edilen sütler çocuklarımıza verilecek. Haftanın 5 günü için bir defa değil, her gün 1 defa süt dağıtımını yapmış olacağız. Ümit ediyoruz ve inanıyoruz ki çocuklarımız severek bu yararlı alışkanlığı edinecekler ve daha sağlıklı, her yönden daha iyi yetişmiş bir neslin gelişmesine büyük katkı sağlanmış olacak.” dedi.

Sütlerin pastörize süt özelliğinde olacağını belirten Mutlu, her türlü koruma tedbiri alınan sütlerin üzerinde 'Okul Sütü' olduğunu belirtir yazılar olacağı için, piyasada satışının mümkün olmayacağını ifade etti.


12 yıl önce