|

İşte Aslanlı Baron'un 10 milyon $'lık villası

Kaçırdığı insanları aslanlara yem etmekle tehdit edip soyan uyuşturucu baronu Selahattin Merih'in, 10 milyon dolarlık villada sürdüğü lüks hayat şaşırttı. Merih'in her birine 5 bin YTL ödediği eski polis ve askerlerden koruma ordusu kurduğu ortaya çıktı...

Ertan Kılıç
00:00 - 3/11/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:17 - 3/11/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
İşte Aslanlı Baron'un 10 milyon $'lık villası
İşte Aslanlı Baron'un 10 milyon $'lık villası

Okyanus Operasyonu ile yakalanan ve kaçırdığı insanları malikanesinde beslediği aslanlara yem etmekle tehdit edip soyduğu ileri sürülen Mehmet Selahattin Merih'in lüks hayatı şaşırttı. Merih'e ait villanın, en az 10 milyon dolar değerinde olduğu ortaya çıkarken, her birine 5 bin YTL ödediği emekli polis ve askerlerden kendisine koruma ordusu kurduğu tespit edildi. Merih'in milyon dolarlık villadaki lüks hayatını iki yılda 500 milyon dolar kazandığı uyuşturucu ticaretiyle finanse ettiği belirlendi.

KORUMA ORDUSU

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Okyanus Operasyonu'yla gözaltına aldığı Selahattin Merih liderliğindeki 18 kişilik çete ile televizyon muhabiri Onur Köksu'yu çete üyelerine dövdürttüğü iddia edilen TV'deki Elifnağme programının sunucusu Elif Güvendik, dün savcılığa çıkarıldı.

Polisin yaptığı araştırmalarda, Mehmet Selahattin Merih'in kendisine 5'i eski özel harekat, 3'ü eski terör uzmanı polis, biri eski uzman çavuş olmak 9 kişiden oluşan silahlı koruma ordusu kurduğu ortaya çıktı. Korumaların aylık 5 bin YTL bir ücretle çalıştığı belirlendi. Hesaplarında yüksek miktarda para tespit edilen çete liderinin uyuşturucu parasıyla lüks hayat sürdüğü anlaşıldı.

UYUŞTURUCUDAN 500 MİLYON

Merih'in, 2 yıl içinde uyuşturucu ticaretinden 500 milyon YTL gibi bir para elde ettiği ileri sürüldü. 6 ay önce Edirne Gümrüğü'nde ele geçen 304 kilo eroinin sahibi olarak aranan Merih'in, 13 Mayıs 2007'de, hizmetçisine tecavüz ettiği de ileri sürüldü. Çetenin üs olarak kullandığı Beykoz Otağtepe semtindeki villada yapılan aramalarda bulunan 12 generalin fotoğrafının arasında, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın portresinin de olduğu görüldü.

ASLINDA FAKİR!

Polis, üzerine kayıtlı hiçbir şey bulunmayan Merih'in, Mustafa Mercan adına düzenlediği sahte kimliği elegeçirdi. Merih'in bu kimlikle uyuşturucudan gelen milyon dolarları yönettiği ve bankalarda yüklü miktarda parası olduğu tespit edildi.


1.5 milyon euro'ya dekore ettirdi

Ünlülerin dekoratörü Leyla Dülgar tarafından 1.5 milyon euroya dekore edilen villanın bahçesinde bir yüzme havuzu ile süs havuzu bulunuyor. Tüm ayrıntıların düşünüldüğü tripleks villadan, Fatih Köprüsü ve Boğaziçi Köprüsü net bir şekilde görülebiliyor. Beyoğlu'ndaki Select Otel, Beykoz Otağtepe'deki boğaza nazır lüks villa ile son model çelik zırhlı 4 otomobilin de Merih'in adamlarının üzerine kayıtlı olduğu anlaşıldı.




ABD'nin kayıp M16'sı çetede

Çetenin kullandığı silahlar arasında, ABD'nin Irak'ta kaybolduğunu açıkladığı ve sadece askeri birliklerde kullanılan M16 tüfeklerinin de bulunduğu iddia edildi. Baskınlarda 3 el bombası, MP5 makineli tabanca, Uzi marka otomatik tabanca, 9'u ruhsatlı 20 tabanca, suikast silahlarına ait mermilerle 3 uçaksavar mermisi bulundu. Ele geçirilen 30 CD'de ise gizlice çekilmiş yüksek bürokratlara ait görüntülerin olduğu öne sürüldü.


Sunucu Elif serbest

Sunucu Elif Güvendik'in de aralarında bulunduğu 8 kişi serbest bırakılırken, Mehmet Selahattin Merih ile birlikte 7 kişi, nöbetçi mahkemece tutuklandı. Önceki gün gözaltına alınan 18 kişiden çete lideri olduğu ileri sürülen Merih ile birlikte Burhan Carlı, Eyüp Pamuk, Suat Öztürk ve Sinan Osman “örgüt kurma, örgüte üyelik, patlayıcı madde ve ruhsatsız silah bulundurma” suçlarından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandılar.


Aslanlar Darıca'ya gidiyor

Çete lideri Mehmet Selahattin Merih tarafından 2 yıl önce Afrika'dan getirtilen ve çetenin kaçırdığı insanları tehdit amacıyla beslediği iki aslan ile bir kaplan, Beykoz Otağtepe'deki villanın bahçesindeki kafesten alınarak, Darıca'daki hayvanat bahçesine teslim edilecek.





16 yıl önce