|

İşte Gaziantep eylemini gerçekleştiren terörist

Gaziantep Valisi Ata, 9 kişinin öldüğü saldırıyı Murat Filiz isimli terör örgütü üyesinin gerçekleştirdiğini açıkladı, fotoğrafını basına gösterdi.

00:00 - 24/08/2012 Cuma
Güncelleme: 17:53 - 24/08/2012 Cuma
Yeni Şafak
İşte Gaziantep eylemini gerçekleştiren terörist
İşte Gaziantep eylemini gerçekleştiren terörist

Gaziantep Valisi Erdal Ata, 'Firaz' kod adlı 'Murat Filiz' isimli örgüt mensubunun ilimizdeki patlama olayını gerçekleştiren şahıs olduğu teşhis edilmiştir' dedi.

Vali Ata, valilik toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, Yeşilova Mahallesi Korutürk Caddesi Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde 20 Ağustos'ta 34 JNU 86 plaka takılı, şase numarasından 54 UE 926 plakalı olduğu tespit edilen siyah otomobille bombalı saldırı gerçekleştirildiğini söyledi.

Söz konusu otomobilin 11 Nisan 2012'de Sakarya'dan çalındığını vurgulayan Ata, 'Diyarbakır ili kırsalından patlayıcı madde yüklendiği değerlendirilen bahse konucu aracın, Şanlıurfa ili Siverek ilçesinden çekici araca yüklenerek 20 Ağustos 2012 tarihinde ilimize getirildiği olay yerine indirildikten 4 dakika sonrda patlatmanın meydana geldiği tespit edilmiştir' diye konuştu.

Patlamada 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 10'u ağır toplam 68 kişinin yaralandığını, 5'i polis otosu ile 4'ü sivil araçta, Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında, çevrede bulunan kamu binaları ve sivil vatandaşlara ait iş yeri ve evlerde maddi hasar meydana geldiğini belirten Ata, şöyle konuştu:

'Yapılan çalışmalarda olayda kullanılan 63 EN 961 plakalı çekici sürücüsü M.Ç. ile şirket sahipleri olan M.Y. ve V.Y ile oto tamircisi olan K.S isimli şahsın Şanlıurfa ili Siverek ilçesinde 21 Ağustos günü yakalanarak ilimize getirilmiştir. Şahısların alınan beyanlarından ve yapılan araştırmalardan aracı Siverek ilçesinden çekici şoförü M.Ç'nin marifetiyle eylemi gerçekleştiren 'Firaz' kod adlı Murat Filiz'in ilimize kadar getirdikleri belirlenmiştir. Arşivlerimizde bulunan PKK-KCK terör örgütü mensuplarına ait fotoğraf albümünde yaptırılan teşhiste, 2006 yılında Demokratik Toplum Partisi gençlik çalışanı olarak ilimizde ve daha sonra sözde Amanoslar bölgesi Osmaniye grubu içerisinde faaliyet gösteren 'Firaz' kod adlı Murat Filiz isimli örgüt mensubunun ilimizdeki patlama olayını gerçekleştiren şahıs olduğu teşhis edilmiştir.'

12 yıl önce