|

İşte Jet tahliyenin nedeni!

Aa
00:00 - 2/07/2009 Perşembe
Güncelleme: 17:45 - 2/07/2009 Perşembe
Yeni Şafak
İşte Jet tahliyenin nedeni!
İşte Jet tahliyenin nedeni!

'Ergenekon' soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra yapılan itiraz üzerine serbest bırakılan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in 'delil yetersizliği' nedeniyle tahliye edildiği belirtildi. 

İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakiminin, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Albay Çiçek hakkında TCK'nın 314/2. maddesi uyarınca 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçu nedeniyle tutuklama kararı verildiği kaydedildi. 

Tutuklama kararının verilmesinin ardından, Çiçek'in avukatının, mahkemeden ayrılmadan 'tutukluluğa itiraz' dilekçesi sunduğu, ertesi gün soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarınca 'itiraz' talebi hakkında mütalaa yazıldığı ve ardından mahkeme heyetinin öğleden sonra saat 15.00'de bu talebi değerlendirmeye başladığı bildirildi. 

Heyetin, Dursun Çiçek'e ait soruşturma dosyasını incelediği, Çiçek'in savcılığa verdiği ifadenin 4, mahkemeye verdiği ifadenin de 1.5 sayfa tuttuğu ifade edildi. Askeri savcılığın soruşturmasının yer aldığı dosyanın da mahkeme heyeti tarafından incelendiği ve 'delil yetersizliği' nedeniyle Çiçek hakkında yapılan itirazı haklı bularak tahliyesine karar verildiği kaydedildi. 

İtirazı değerlendiren heyetin, Dursun Çiçek'in imzasının bulunduğu iddia edilen söz konusu belgeye ilişkin Adli Tıp Kurumundan gelen raporu da incelediği ve raporda yazılanların da askeri savcılığın verdiği kararla aynı doğrultuda olduğu vurgulandı.


ÜYE HAKİMİN GÖREVLENDİRİLMESİ

Öte yandan, 'İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yeni bir üye hakimin görevlendirilmesiyle' ilgili basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı, 3 üye hakim bulunan mahkemede, bir üyenin 30 Haziranda izne çıktığı, diğer iki hakimin de nöbetçi hakim olarak görev yaptığı belirtildi.

Mahkeme Başkanı Erkan Canak'ın 29 Haziran pazartesi günü Adalet Komisyonu Başkanlığına bir yazı yazarak üye hakim talebinde bulunduğu, komisyonun da aynı gün en çok üye hakimi olan mahkemeden bir üye hakimi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne geçici olarak görevlendirdiği bildirildi.


15 yıl önce