|

İtfaiyeciler Üsküdar'da eylem yaptı

Belediye-İş İstanbul 5 No'lu Şube Başkanı Altaş ve beraberindeki grup, Üsküdar İtfaiye Grup Amirliği önünde protesto gösterisi yaptı

Aa
00:00 - 1/01/2010 Cuma
Güncelleme: 20:14 - 1/01/2010 Cuma
Yeni Şafak
İtfaiyeciler Üsküdar'da eylem yaptı
İtfaiyeciler Üsküdar'da eylem yaptı

Belediye-İş Sendikası İstanbul 5 No'lu Şube Başkanı Nihat Altaş ve beraberindeki bir grup itfaiyeci, Üsküdar İtfaiye Grup Amirliği önünde protesto gösterisi yaptı.

İtfaiye binası önünde toplanan gruptakiler, ıslık, alkış ve sloganlar eşliğinde protestoda bulundu.

Burada açıklama yapan Altaş, dün gece bazı itfaiyecilere baskıyla sözleşme imzalatılmaya çalışıldığını, imzalamak istemeyenlerin de işsiz kalmayla tehdit edildiğini öne sürdü. Bu duruma engel olmak için sonuna kadar çalışacaklarını ve tüm haklarını almaya çalışacaklarını ifade eden Altaş, 'Biz Erzincan'dan gelip Üsküdar'ın göbeğinden kimseyi kovdurmayız' dedi.

İşten çıkarıldıklarını söyleyen arkadaşlarının yerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesinin önündeki 'Demokrasi Çadırı' olduğunu kaydeden Altaş, 'Biz dün nasıl demokrasiye inandıysak, bugün de inanıyoruz, Her sorunu demokratik kurallar içinde çözmek istiyoruz. Zorla imza attırılan arkadaşlar var. Onlar imzalarını geri çekmek istiyorlar. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Tehditle, zorbalıkla buna engel olamazsınız' diye konuştu.

Bu arada, protestocu grup, eylem sırasında itfaiye binasından kamerayla çekim yapmaya çalışan bir itfaiyeciye tepki gösterdi.

Binaya girmek isteyen bazı protestocular da polis tarafından engellendi.


14 yıl önce